Stukają klocki hamulcowe.

31 Lip 2011, 13:57

Witam zauważyłem że w moim aucie stukają klocki hamulcowe klocki i tarcze są ok ale nie ma tam żadnych zaczepów żeby te klocki trzymały. I czy jest coś takiego można to dokupić?
limak3004
Nowicjusz

Miejscowość: sieradz

31 Lip 2011, 15:05

limak3004 napisał(a): w moim aucie

To nie FDJ ! !

P.S. FDJ - forum dyskusyjne jasnowidzów ....
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

31 Lip 2011, 18:10

Kurde sory ale z tego wszystkiego zapomniałem o najważniejszym. Samochód to seat cordoba 1994r
limak3004
Nowicjusz

31 Lip 2011, 19:32

limak3004 napisał(a):Samochód to seat cordoba 1994r

To praktycznie nie ma większego znaczenia chociaz kazdy sam.ma praktycznie inne rozwiazanie montazu klocków.A zalozyłeś specjalne blaszki centrujące klocki i powodujące ze właśnie wtedy nie słychać tego stuku... :?: :?: Chociaz tak prawdę mowiąc nie wiem czy w SEACIE takie własnie są... :oops: Ale prawdę mówiąc przeciez to VW a tam takie są :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

31 Lip 2011, 23:26

Nie wiem co tam jest zamontowane bo ja tego nie zakładałem mechanik powiedział mi tylko ze tam coś jeszcze powinno być i te klocki nie będą tak stukać. To stukanie doprowadza do szału i wszyscy sie patrzą na mnie jak jade no bo wiadomo na drodze dziura na dziurze a to trzaska tak jakby miało się za chwile koło urwać :x
limak3004
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...