Stukanie na biegu wstecznym. vw polo classic 1.6

13 Wrz 2011, 10:05

Witam,
ostatnio zauważyłem, że podczas cofania coś mi stuka. Stukanie wydaje się być rytmiczne, ponieważ czym szybciej jadę do tyłu tym z większą częstotliwością mi stuka. Sprawdzałem też jazdę do tyły przy skręconych kołach w lewo i w prawo i również sie tłucze. Zauważyłem też gdy silnik jest odpalony lub nawet zgaszony a bieg wsteczny jest wrzucony i trzymam sprzegło wciśnięte a auto toczy się z górki, to wtedy też coś stuka, tak samo jak przy cofaniu. Nie wiem co to może być czy skrzynia czy przeguby czy co innego. Dodam jeszcze że biegi wchodzą idealnie, wsteczny nie wyskakuje. Jedynie (silnik 1F 75 KM). Bardzo proszę o Pomoc. Z góry dziekuje;)
sznajder90
Nowicjusz

Auto: vw polo classic 1.6 ben 75kM

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Różnorodne wersje Golfa na przestrzeni lat
    Debiut Volkswagena Golfa pierwszej generacji w 1974 roku okazał się początkiem imponujących historii pełnej sukcesów. Od tego czasu wyprodukowano ponad 33 miliony egzemplarzy tego modelu. Na szczególne podkreślenie ...