Stukanie: Opel Astra

08 Paź 2009, 22:29

Witam.
Posiadam Opla Astre 1.4 KAT Kombi 1992r. od jakiegos czasu w aucie cos zaczeło mi stukac z prawej przedniej strony, wymieniona została prawa półoś, koncowka drazka kierowniczego i lewy przegub, oraz poduszka silnika po tych wymianach podczas jazdy w srodku nie da sie wytrzymac halasu poniewaz stukot jest jeszcze bardziej halasliwy. Czy ktos moze podpowiedziec co moze to powodowac?
tomsky96
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsk Podlaski
  • 08 Paź 2009, 22:42

Czy ten stukot objawia się jak jedziesz po równej nawierzchni czy tylko na wybojach?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

09 Paź 2009, 10:46

Stuka na rownej nawierzchni, a np kiedy najade na studzienke kanalizacyjna prawym kolem to odczuwam to bardzo na kierownicy poniewaz rzuca mnie na strony. na wybojach musze twardo trzymac kierownice.
    tomsky96
    Nowicjusz

09 Paź 2009, 15:28

A gumy na wachaczu sprawdziłeś?
    Jesli nie to sprawdź i zobacz czy czasami nie urwał się łącznik stabilizatora -często pękają bo mają plastikową obudowe.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

10 Paź 2009, 08:01

sworzen wahacza...
    Infernus_90
    Początkujący

Miejscowość: Wawa

12 Paź 2009, 21:34

witam, ja miałem ten sam problem z moją astrą tez jak na cos najeżdżałem to stukało i trzęsło mi kierownicą, ale wymieniłem końcówki drążka i łączniki stabilizatorów i problem znikną. ąle mam teraz inny problem nie wiem co sie dzieje auto mi gasnie i nie wiem co jest nie ma iskry byłem u mechanika i muwił ze to moduł lecz moduł jest ok nie mam pojecia co moze byc, moze ktos by wiedział cos na ten temat to bardzo bym prosił o podpowiedz.Zgóry dziekuje!!!
    mikołaj1991
    Nowicjusz

Miejscowość: okolice rzeszowa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować z psem?
      W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak bezpiecznie podróżować z psem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Wyjeżdżając z psem na majówkę ...

12 Paź 2009, 21:57

Jeżeli nie ma iskry na świecy to powodów jest sporo, ale najczęstsze to defekt cewki zapłonowej, rozdzielacza, kabli lub nie ma masy
    "Człowiek pragnie pokoju lecz nie potrafi żyć bez wojny"
    Marczyk
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Elbląg

13 Paź 2009, 08:39

Dzieki koledzy, narazie nie mam mozliwosci sprawdzenia tych czesci o ktorych piszecie ale jak je sprawdze to sie wypowiem...
    tomsky96
    Nowicjusz