Stukanie przy puszczaniu sprzęgła Toyota Corolla 2002

25 Cze 2019, 20:27

Witam, otóż mianowicie mam problem ze stukaniem w Toyota Corolla 2002 1.4 vvti. Podczas jazdy i puszczeniu dość szybkim sprzęgła słychać krótkie "stuknięcie". Te stuknięcie słychać po lewej stronie samochodu, jeśli sprzęgło jest puszczane powoli to nie słychać tego.Poza tym nie zaobserwowałem żadnych inych problemów oprócz tego wymienionego, czy to może być coś poważniejszego, czy raczej nic co mogłoby uszkodzić samochód, prowadząc w ten sposób do niemożliwości jego użytkowania. Pytam bo sam jestem d..a wołowa z mechaniki i nie chciałbym nagle mieć niespodzianki podczas jazdy. Dzięki z góry za pomoc
Sajuuk12
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
  • 26 Cze 2019, 00:34

Sajuuk12 napisał(a):Podczas jazdy i puszczeniu dość szybkim sprzęgła słychać krótkie "stuknięcie"
    Na postoju z włączonym silnikiem również występuje taki dźwięk? Może to uderzenie pedału w ogranicznik jak wraca do pozycji wyjściowej?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

26 Cze 2019, 18:06

Nie, podczas postoju nei występuje
    Sajuuk12
    Nowicjusz

Zdjęcia: 2
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczni rowerzyści
      Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...