Stukanie przy ruszaniu kierownica

19 Mar 2012, 22:44

Ponad tydzien temu przeprowadzalem w serwiei regulacje maglownicy, wymienialem sztyce kierownicy oraz krzyzak. Po tej naprawie w serwisie w koncu nastala upragniona cisza gdyz na nierownosciach auto niemilosiernie stukalo. PO naprawie objawy zniknela.

Dzis przypadkowo zauwazylem ze jak mam wlaczony silnik (dziala wspomaganie) i poruszam minimalnie kierownica w prawo i lewo to mam jakby odglos luzu lub stukania, tak to slychac: [plik wygasł]

Natomiast po wylaczeniu zaplonu nie wystepuje taki objaw. Plyn we wspomaganiu jest na wlasciwym poziomie. Jak wezme kolo w dlonie i poruszam w poziomie to nie ma luzu.

Zastanawiam sie czy w ramach przeprowadzonej u mnie naprawy jechac do serwisu i pokazac jak to wyglada, czy po prostu to jest normalny objaw i nie powinienem sie tym przejmowac?
yarek shalom
Nowicjusz

Miejscowość: Świdnik

24 Mar 2012, 23:55

Takie stukanie to raczej na zgaszonym silniku powinno być. Przy pracującym wspomaganiu nie powinno tego być.

A kierownicę ci dobrze przykręcili? Sprawdź dla świętego spokoju. Ja musiałęm dokręcać :) .
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec

24 Kwi 2012, 13:39

Ja na Twoim miejscu trochę bym poczekał i ewentualnie później podjechał do serwisu jeżeli ten problem będzie się powtarzał. Wcale nie oznacza to,że musi być to coś poważnego,ale lepiej zapobiegać niż potem naprawiać.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...
    Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw
    Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...