Stukanie przy skręcaniu jak parkuje

01 Paź 2019, 22:22

Pacjent: Renault Megane 1.4 16V 2002 rok benzyna.
Przy skręcaniu głównie przy wyjeżdżaniu i wjeżdżaniu na parking słychać dźwięk jakby jakaś sprężyna odbijała czy coś w tym stylu. Jak jeżdżę po mieście tego nie zauważyłem. Na nagraniu słychać. Co to może być? Słyszałem wiele rzeczy, że to górne łożyska amortyzatora, przepustnica albo że nadkole zaczepia o hamulce a wy co myślicie? Link do filmiku:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Allen01
Obserwowany

• 02 Paź 2019, 09:45

Coś tam słychać ale nie wyraźnie ;/ jeżeli to łożyska na MacPhersonach to możesz to sprawdzić kręcąc kierownicą w ręku i obserwując sprężynę można nawet przyłożyć do niej rękę wtedy wyczujesz czy to tam coś przeskakuje / stuka przy skręcaniu. stań sobie gdzieś na kostce asfalcie gdzie będzie trochę piachu i wtedy niech ktoś kręci kierownicą a Ty obserwuj przy kole kolumnę, będziesz ją mógł wykluczyć jak będzie wszystko z nią ok.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
      Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...
      Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
      Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...