Stukanie w kole po kontakcie z dziurą

08 Lip 2007, 07:44

Czy ktoś mógł by cos mniej więcej wywnioskować co mogło się stac po wjechaniu w dziurę. że teraz gdy sie jedzie cos stuka czy też ociera w rejonie prawego koła, sa to systematyczne stukania, tak jak by koło było jajowate ;P czyli jadąc wolno, jest ok i za chwile slyhchac stuk
i znowu cisza az sie kolo obroci do tego samego miejsca i snowu stuk
efekt taki ze jak sie jedzie to jest tylko stuk-stuk-stuk ;p a chcial bym sie psychicznie przygotowac przed wizyta u mechanika ;p
koło raczej nie jest wykrzywione, ani felga zauważalnie wygięta, bo nie stwierdziłem takiej usterki.
nietopesh
Nowicjusz

• 08 Lip 2007, 15:56

zobacz czy na kole nie masz wybrzuszenia. Miałem podobny problem po wjechaniu w dziurę i okazało się że poszła jakaś tam siateczka i na kole zrobiło się jajo. Jeżeli masz to samo to z tym nic nie da się zrobić- trzeba wymienic opone. A tak wogóle to sprawdź to lepiej odrazu bo mnie facet postraszył że takie koło może w każdej chwili wybuchnąć przy szybkiej jeździe.
    kame
    Nowicjusz

09 Lip 2007, 08:10

Nie oponka jest cała a powietrze nie ucieka, mylałem ze może łozysko, ale się wnerwiłem na serwisy bo nie maja czasu dla mnie rozebrałem koło patrze a tu jest blaha podgieta z felgi i ociera o teleskop ;p mlotek i sie wyklepało, i działa teraz tylko jade na wyważenie i załatwione ;p
    nietopesh
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Lexus LX - terenowy krążownik
      Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...