Stukotanie w zawieszeniu w Daewoo Matiz

18 Kwi 2008, 17:01

Mam Daewoo Matiz z 99 roku. Po nagłym hamowaniu (np. z 70km/h) podczas dalszej jazdy słyszę w przednim zawieszeniu jakieś dziwne odgłosy, coś w stylu stukotania, szurania. Podczas skręcania odgłosy są głośniejsze. Wymieniłem łożyska oraz przeguby, ale problem dalej się pojawia. Czy ktoś z was wie co może być przyczyną tego? Który podzespół mam jeszcze wymienić?
bad_boy
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra
  • 18 Kwi 2008, 17:51

To najprawdopodobiej przeguby albo koncówki na drążków ;)
    mazurekk_00
    Nowicjusz

Miejscowość: Gniew

18 Kwi 2008, 18:33

Wystarczy podjechać na najbliższy warsztat lub na stację diagnostyczną i za parę groszy sprawdzić zawieszenie.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

18 Kwi 2008, 20:40

mazurekk_00 napisał(a):To najprawdopodobiej przeguby albo koncówki na drążków ;)

Przeguby mają około miesiąca.
    bad_boy
    Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      AMAZING PARTS - SKODA Octavia rozebrana na części
      SKODA razem ze School of Form zorganizowała wyjątkowe wydarzenie AMAZING PARTS, podczas którego Nowa Skoda Octavia zostanie rozebrana na części, a z nich młodzi projektanci/studenci School of Form, pod okiem znakomitego ...