Styropian Bagażnik i Felgi

15 Lip 2017, 21:12

Witam

Pierwsze co to chodzi o bagażnik dokładnie to poszukuje wkładu do bagażnika / styropian na narzędzia czy jak się to nazywa.. Takie coś jak na zdjęciu poniżej:

Zdjęcie

Czy zna ktoś może jakiś nr seryjni żeby to zamówić gdzie ? czy to ma jakąś specyficzna nazwę?

Druga sprawa Felgi.. Odrazu mowie ze jestem ciemny w te klocki wiec mogą być głupie pytania :happy:

A wiec pierwsze co to poszukuj dokładnej nazwy i producenta tych felg:

1. Carbonado Power Felga Aluminiowa
2. Felgi aluminiowe mb et42 R16 5x112

Są to niby felgi od Carbonado a w drugim od PDW Dynamic. W ogóle nie mogę znaleźć tych firm na google. Czy ta Felga jest produkowana przez jakąś firmę dokładnie?

Druga sprawa o felgach.
opony w Golfie mam 205/55 R16
Teraz pytanie,

To sa wymiary felgi fabryczne pasujące do golfa 6
6x16 ET50 lub 6,5x16 ET50
Rozmiar Felgi której chce zakupić to: 7x16 ET 42
Czy będzie pasować taka felga do golfa i do opony która będę miał? I czy to ET jest bardzo ważne przy wyborze felgi?

Dziękuje z góry a odpowiedz!
Pozdrawiam.
Neq94
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnobrzeg/Kraków
Prawo jazdy: 12 08 2013
Auto: Golf VI comfortline
Silnik: 1.4TSI 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

15 Lip 2017, 21:59

Co do tego "styropianu" to jest to wkład koła zapasowego. Są dwie opcje albo wkład do felgi albo wkład w miejsce felgi. Masz koło zapasowe czy zestaw naprawczy???? Co do felg aluminiowych to nie dostaniesz żadnych nazw czy modelu bo to chińskie felgi i w większości nie posiadają nazw
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lip 2017, 22:03

Zle sie okreslilem chodzilo mi bardziej o to co na jest około kola zapasowego czyli tam gdzie gasnica itp..
Felgi chinskie oplaca sie kupowac? czy odradzasz?
Neq94
Nowicjusz

15 Lip 2017, 22:46

Felgi chinskie mogą być ale nie wolno schodzic niżej profilu opony jak 55, nie nadają się także pod gwintowane zawieszenie. Poprosiłem się gnął i łamią a to z czego są zrobione to nie jest nawet aluminium tylko coś w podobie
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

16 Lip 2017, 11:32

A no to by bylo wszystko jasne:) Czyli jedna lepiej doplacic te 500zl i miec pewne firmowe niz nie wiadomo co.

Udalo mi sie znalesc te styropian do bagaznika jednak mam male watpliwosci:

[link do eBay wygasł]

1. Czy oplaci sie zamowic z Angli? Czy jednak u dilera zamówię taniej w Polsce jak tak ile trzeba czekac?
2. Czy wejdzie mi do golfa mk6? Gdzies to czytalem ze bagazniki sa takie same.

Kazda odpowiedz mile widziana:)
Neq94
Nowicjusz

16 Lip 2017, 14:33

A wiec udalo mi sie znalesc kod do styropianu ktory jest 1K6858857B, 1K6858857C lew i prawa strona, tylko teraz kwestia tego gdzie moge takie cos zamowic? Jest jakis sklep internetowy gdzie zamawia sie takie czesc?
Neq94
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...

16 Lip 2017, 20:50

Najlepiej jak podjedziesz do ASO i zapytasz. Przeciez takie cos nie moze kosztowac nie wiadomo ile.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

24 Lip 2017, 09:09

A co do felg to możesz rozejrzeć się na czymś nie chińskim na xfelgi.pl mają tam całkiem pokaźną ilość różnych producentów, więc może uda Ci się akurat trafić na pasujące felgi firmówki.
kiwibanan
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Wrz 2017, 11:24

A co do felg to możesz rozejrzeć się na czymś nie chińskim na xfelgi.pl mają tam całkiem pokaźną ilość różnych producentów, więc może uda Ci się akurat trafić na pasujące felgi firmówki.

Znam ten sklep, kupiłem tu eleganckie felgi aluminiowe bmw. :) Pasują jak ulał. Faktycznie, jeśli chodzi o firmówki, to jest tam w czym wybierać.
pasikrówka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 06 2013
Auto: Ford Focus