Subaru Forester III za ok. 40 tys. PLN? Realne?

06 Wrz 2015, 17:32

Szanowni forumowicze,

chcę przeznaczyć na auto ok. 40-42 tys. zł i zachęcony ogłoszeniami sprzedaży postanowiłem zakupić subaru forestera 3 generacji. Interesuje mnie wyłącznie silnik benzynowy 2.0. I tu mam pytanie do osób, które orientują się na rynku.
Z moich dość laickich obserwacji wynika, że wersje benzynowe są droższe niż diesele (ewnetulanie benzyna 2.5 l bywa dość tania). Przeważnie oferty dotyczące interesującego mnie modelu auta dość mocno przekraczają 40 tys. Są jednak ogłoszenia z ceną do 42 tys. i na taki budżet mogę sobie pozwolić. Jednak czy cena ok. 42 tys. za 100 tys. km przebiegu jest realna? Dodam, że przeważnie auta te są sprowadzane z Niemiec i zastanawiam się, czy nie ma tu jakiejś pułapki. Po pobieżnym przejrzeniu niemieckich serwisów typu mobile.de wynika, że za taką kwotę to raczej większe przebiegi (a gdzie utarg polskiego pośrednika?).
Reasumując, czy cena na poziomie 40 tys. zł jest realna za sensownego forestera iii w benzynie?
mrtom
Nowicjusz

Auto: nie mam

06 Wrz 2015, 17:36

Zapodaj linki gdzie są te Forester'y do 40k.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

06 Wrz 2015, 17:41

[link do oferty na Olx wygasł] - 41,900 zł

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 35.900 zł

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 42 tys. zł za 78000 km!

i mocno promowany:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 42 tys.
mrtom
Nowicjusz

Auto: nie mam

06 Wrz 2015, 17:46

Jeden z użytkowników kupił Kię z tego AAA Auto z ostatniego linku i okazało się jakimś ulepem
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Wrz 2015, 19:44

mrtom napisał(a): Po pobieżnym przejrzeniu niemieckich serwisów typu mobile.de wynika, że za taką kwotę to raczej większe przebiegi (a gdzie utarg polskiego pośrednika?).

Sam sobie odpowiedziałeś :ok: Jeśli już staraj się o auto z polski i nie ograniczaj się co do przebiegu
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

15 Lis 2015, 21:54