Subaru impreza 1 na gaz?

20 Wrz 2013, 23:35

Witam,

Mam pytanie dotyczące subaru impera 1 generacji, interesuje mnie auto z motorem powyżej 200 KM. Do tej pory jeździłem dość dużo (ford focus 1.6 1 generacji), po zmianie pracy jednak będe jeździł tylko w weekendy i chciałbym trochę szaleństwa (głównie tor) tylko zastanawiam się nad zamontowaniem gazu, nie chce płacić 80zł za 100 km jazdy a chce pojeździć dobrym autem.

Czy te silniki zniosą gaz?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
koleskol
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 04 1919
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: bwm m3
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1922

21 Wrz 2013, 00:00

Ile masz kaski?
Jeździłeś już na torze?
Koszt paliwka jest spory ale i tak nikły przy tym co Cię może spotkać u mechanika...więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie na szukanie oszczędności.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Wrz 2013, 00:05

chciałbym się zamknąć w 14-16 tys.

jeździłem jak byłem młodszy hondą civic 5 gen, potem ten focus i po tych paru latach trochę brak mi wrażeń.
Czytałem że subaru (te słabsze silniki) jeśli trafi się dobry egzemplarz to praktycznie nic szczególnego nie trzeba robić, no oczywiście wiadomo, napęd na 4 łapy to zawsze większy koszt naprawy, ale z tego co wiem słabsze silniki awaryjne nie są, nie wiem jak z tymi "potworami".
koleskol
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 04 1919
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: bwm m3
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1922

21 Wrz 2013, 00:54

Nie wiem o jakich wypadach na tor mówisz, natomiast mnie 2-3 godzinne szaleństwo wychodzi w granicach 1000zł jeśli nic się przysłowiowo "nie wysra"(gonię 193 konną e30), a niestety przy jeździe do odcinki często dzieją się cuda. Także co jak co ale spalanie to najmniejszy problem i wydaje mi się, że nie wiesz za bardzo w co się pakujesz. No chyba, że chcesz jeździć na starych szmatławcach z CC być więcej poza niż na torze ;-)
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

21 Wrz 2013, 10:56

Jeżeli faktycznie chcesz upalać to odpuść temat z subaru ponieważ masz za mały budżet. To że silnik się nie wysra jest pojęciem względnym bo może jeszcze polecieć milion innych tematów. Subaru i to jeszcze w LPG od bidy mogłoby być na ulicę chociaż uważam że 5k trzeba szykować na starter.
Jeżeli chcesz upalać to szukaj coś taniego typu BMW ewentualnie coś FWD bo inaczej popłyniesz i efekt może być taki że nie będziesz miał kaski i auta do jazdy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...