Subaru Impreza GH 2.0 Benzyna

21 Sty 2017, 19:29

Witam.
Rozważam kupno samochodu i wybór padł na Subaru imprezę GH z benzynowym silnikiem 2.0l. Przewidywany budżet to 25-30 tys. zł. Jednakże zanim podejmę ostateczną decyzję to chciałbym zaciągnąć informacji od użytkowników tejże marki.
Jakieś wady, zalety, coś na co należałoby zwrócić szczególną uwagę przy zakupie?
Arek92r
Nowicjusz

Auto: nie mam

22 Sty 2017, 10:59

Jak to będzie wolnossąca benzyna to się nie opłaca, bo serwis bardzo drogi, a osiągi, spalanie czy jakość wnętrza nie powalają. Jedyna zaleta to stały napęd 4x4.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Sty 2017, 14:39

Robiąc mały research przed napisaniem tematu wyczytałem, że te silniki nieszczególnie przepadają za doładowaniem, więc to potencjalnie dodatkowe koszty. Alternatywą którą brałem pod uwagę jest oczywiście założenie, bądź też kupienie samochodu z instalacją gazową.
A czy macie ewentualnie jakieś inne propozycje w tej cenie? Napęd 4x4 nie jest koniecznością, choć nie ukrywam, że fajnie byłoby go mieć.
Arek92r
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowe Mitsubishi L200
    Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...