Subaru Impreza STI MY11

20 Lut 2011, 00:39

Witam.

Ponieważ w najbliższym czasie nosimy się z zamiarem zakupu samochodu proszę o opinie w kwestii codziennego użytkowania Subaru STI. Czy uważacie, że taki samochód nadaje się do, szeroko pojętej, codziennej eksploatacji? Innymi słowy, czy da się tym autem pojechać z rodziną na wakacje jednocześnie jeżdżąc nim na np. zakupy? Diler przekonuje, że tak, ale, ze zrozumiałych względów, może być to przekonywanie obarczone dużą dozą subiektywizmu.
Proszę o opinie, również te, które sugerują, że jestem kompletnie walnięty i że za te pieniądze można kupić lepszy fun car znacznie lepiej nadający się do w/w celów.

Pozdrawiam

--
Tomek
Tszpak
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

20 Lut 2011, 00:45

Fajne auto i ja uważam że jak najbardziej nadaje się po zakupy i wypad z rodziną. Jak bym miałmozliwość chcętnie bym też takim jeździł.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Lut 2011, 01:41

A zastanawiałeś się na Audi A4 2.0 Ben 211 KM TFSI z Quattro?
Znacznie lepiej wykonany, mniej pali, przestronniejszy, większy bagażnik, a osiagi chyba też niezłe. Twój budżet to okolice 150 tysiecy?
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

20 Lut 2011, 04:40

Ale sti lepiej wygląda ! Ten design , dodaj do niego zderzaki , progi , spoiler , sportowe naklejki (+30% mocy XD) , i jazda.
slout
Nowicjusz

Miejscowość: Wwa

20 Lut 2011, 09:03

Libre napisał(a): Twój budżet to okolice 150 tysiecy?

Ech, bardzo bym chciał kupić STI za 150 tys. Mam nadzieje, że uda mi się zamknąć w kwocie 175000 - to powinno być realne. Interesują mnie tylko nowe samochody. Audi, o którym piszesz, kosztuje na pewno więcej. Nie sprawdzałem, ale mam przeczucie graniczące z pewnością.
Dzięki za podpowiedź.

Pzdr

--
Tomek
Tszpak
Nowicjusz

20 Lut 2011, 13:56

A właśnie się mylisz. Wiele osób myśli, że te samochody są dużo droższe.
Audi A4 2.0 TFSI 211km, które ma troszkę gorsze osiągi od Imprezy, w podstawie kosztuje 136 000. Po doposażeniu, w lakier metaliczny, ksenony, klime, navi, niezły system audio zmiescisz sie w 155 000.
Zastanów się jeszcze nad Alfą Romeo 1.75 TBi, Honda Accord Type-S, Mitsubishi Lancer Ralliart (jak troszkę dołożysz, to Lancer), Opel Insignia 2.8 Turbo, Saab 9-3, Passat CC, Volvo S60.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sztuka jazdy w warunkach zimowych
    Opady śniegu mają ogromny wpływ na warunki panujące na drodze – do tego stopnia, że niektórzy mało doświadczeni kierowcy zimą wolą zostawić samochód w garażu. Taki krok nie jest jednak konieczny, choć ...
    [C] 147 GTA / S3 8L / Impreza GD WRX / Golf IV R32
    Podstawowe kryteria zestawienia: - segment C - silnik benzynowy o mocy ponad 200KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Alfa Romeo 147 3.2 GTA - 250KM - Audi S3 ...

20 Lut 2011, 14:53

slout napisał(a):Ale sti lepiej wygląda ! Ten design , dodaj do niego zderzaki , progi , spoiler , sportowe naklejki (+30% mocy XD) , i jazda.

Z której strony ten turboLanos wygląda lepiej? :lol:
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2011, 15:19

KonradMB napisał(a):Z której strony ten turboLanos wygląda lepiej? :lol:

Od tego roku to już nie taki lanos... Myślę o wersji sedan, chociaż nie mogę się przekonać do pretensjonalnego skrzydła z tyłu...

Pzdr,

--
Tomek

[ Dodano: 20 Luty 2011, 14:35 ]
piotreq napisał(a):A właśnie się mylisz. Wiele osób myśli, że te samochody są dużo droższe.
Audi A4 2.0 TFSI 211km, które ma troszkę gorsze osiągi od Imprezy, w podstawie kosztuje 136 000. Po doposażeniu, w lakier metaliczny, ksenony, klime, navi, niezły system audio zmiescisz sie w 155 000.

Udało mi się zmieścić w kwocie 170 000, ale zakładam, że dane cenowe z konfiguratora modeli są mocno negocjowalne.

piotreq napisał(a):Zastanów się jeszcze nad Alfą Romeo 1.75 TBi, Honda Accord Type-S, Mitsubishi Lancer Ralliart (jak troszkę dołożysz, to Lancer), Opel Insignia 2.8 Turbo, Saab 9-3, Passat CC, Volvo S60.

Hm. Z tych wszystkich samochodów to pasuje mi tylko Mitsubishi. Mówiąc szczerze rozważałem opcję Evo, ale to już czysty sport a i cena powala. Nie wniknąłem głębiej w ofertę tego producenta i to mógł być błąd. Rzeczywiście - Lancer Sedan Ralliart w opcji z nawigacją kosztuje 135 000 PLN. Muszę doczytać co warte są układy napędowe tego modelu. Dzięki za podpowiedź.

Doczytałem. Mitsubishi jest za słabe. Podjadę jeszcze do któregoś dilera. Może mają na stanie jakiegoś Evo.

Pzdr

--
Tomek
Tszpak
Nowicjusz