Subaru Impreza vs Audi A3 - który samochód będzie lepszy?

01 Gru 2022, 16:10

Witam mam na oku 2 modele do kupienia
subaru impreza
1: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Audi A3

2: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i teraz pytanie które auto będzie dobre :?: :?:
DystryktWRX
Obserwowany

02 Gru 2022, 00:29

Obydwa stare rumple, plus taki że subaru ma klimę, za to raczej Audi będzie tańsze w serwisie.
Tylko pytanie po co się mścić na Audi A3? to samo masz w Golfie IV czy Octavii, szukałbym wszystkich modeli.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

02 Gru 2022, 05:38

No nie wiem czy to samo, znajomi mieli Golfa IV i Audi A3, były z tego samego roku, przebiegi około 250tys, ale jednak Audi wyglądało lepiej wewnątrz, zewnątrz oraz jakoś lepiej wygłoszone było. Golfa bym porównał do Seata prędzej.
AngelMer
Nowicjusz

02 Gru 2022, 07:07

Stan licznika to nie przebieg a to jak auto "wygląda" to przede wszystkim kwestia podejścia właścicieli (jakby wygląd w tej kategorii cenowej miał jakiekolwiek znaczenie)
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Gru 2022, 09:18

AngelMer napisał(a):No nie wiem czy to samo, znajomi mieli Golfa IV i Audi A3, były z tego samego roku, przebiegi około 250tys, ale jednak Audi wyglądało lepiej wewnątrz, zewnątrz oraz jakoś lepiej wygłoszone było. Golfa bym porównał do Seata prędzej.

Bo A3 w tamtych rocznikach było 'lepsze". Natomiast po tylu latach to jest zwykły gruz za 4000 zł, który trzeba się modlić żeby był bezpieczny na drodze, skręcał i hamował.

Z tych dwóch propozycji Subaru odpada z automatu, powodzenia z serwisem. Zresztą już tam blach nie ma, podłogi pewnie też...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Gru 2022, 09:54

galakty napisał(a):Z tych dwóch propozycji Subaru odpada z automatu, powodzenia z serwisem. Zresztą już tam blach nie ma, podłogi pewnie też...

Nie wiem czemu ma odpadać z automatu ?
Tak naprawdę wrogiem tego auta jest rdza zresztą widać na fotach.
Można odpuścić ten egzemplarz ale jak komuś pasi to jak się trafi inna sztuka to czemu nie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Gru 2022, 10:00

szybki napisał(a):Nie wiem czemu ma odpadać z automatu ?
Tak naprawdę wrogiem tego auta jest rdza zresztą widać na fotach.
Można odpuścić ten egzemplarz ale jak komuś pasi to jak się trafi inna sztuka to czemu nie.

Na pewno będzie tani w serwisie, chyba że nic nie trzeba będzie przy nim grzebać :ok:
galakty
Forumowicz VIP

02 Gru 2022, 10:24

galakty napisał(a):Na pewno będzie tani w serwisie, chyba że nic nie trzeba będzie przy nim grzebać

Akurat przy starym subaraku n/a jak nie będzie miał 500k.km.nalotu i nie będzie zjedzony nie będzie trzeba grzebać :ok:
Tylko nie myl tego z serwisem który jest normalny reszta jak się trafi przygoda jest w necie.
Dla mnie o tyle jest fajny temat że wszyscy piszą tak jak Ty, boją się rdzy więc ceny są śmiesznie niskie przy często b.małych przebiegach.
No i problem tak jak dla mnie jest charakterystyki pracy silnika. No ale jak ktoś lubi wiertarkowy styl to czemu nie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Gru 2022, 10:43

galakty napisał(a):Bo A3 w tamtych rocznikach było 'lepsze".

No ja bym tu też dyskutował, A3 gnije wszędzie, Golf progi, ewentualnie nadkola, do tego lampy golf iv wg mnie ma lepsze (lepsze światło), A3 przedlift archaiczne zegary, gdzie zegarek jest analogowy, w g iv wszystko cyfrowe.
Reszta raczej taka sama, ale o ile nie rozpatrujemy jakiegoś wypasa w skórach 1,9/130 z 2002 roku, to takie A3 przedlift z 1,6 w gazie dla mnie nie jest w niczym lepsze od golfa.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Rok produkcji: 2017

02 Gru 2022, 10:56

szybki napisał(a):Akurat przy starym subaraku n/a jak nie będzie miał 500k.km.nalotu i nie będzie zjedzony nie będzie trzeba grzebać
Tylko nie myl tego z serwisem który jest normalny reszta jak się trafi przygoda jest w necie.
Dla mnie o tyle jest fajny temat że wszyscy piszą tak jak Ty, boją się rdzy więc ceny są śmiesznie niskie przy często b.małych przebiegach.
No i problem tak jak dla mnie jest charakterystyki pracy silnika. No ale jak ktoś lubi wiertarkowy styl to czemu nie.

Mi chodzi o taki "prawdziwy" serwis, czyli w napędzie trzeba oleje zmieniać itp itd. Wiadomo że nie trzeba tego robić i jakoś to może będzie, ale jak poprzednicy też tego nie robili, ehh... Kto by tam ładował dobre tarcze, łożyska, opony i tym podobne? Byle dojechać i sprzedać. Ryzyk fizyk :mrgreen:

Trevor napisał(a):No ja bym tu też dyskutował, A3 gnije wszędzie, Golf progi, ewentualnie nadkola, do tego lampy golf iv wg mnie ma lepsze (lepsze światło), A3 przedlift archaiczne zegary, gdzie zegarek jest analogowy, w g iv wszystko cyfrowe.
Reszta raczej taka sama, ale o ile nie rozpatrujemy jakiegoś wypasa w skórach 1,9/130 z 2002 roku, to takie A3 przedlift z 1,6 w gazie dla mnie nie jest w niczym lepsze od golfa.

Faktycznie miałem raczej na myśli polifta, bo przedlift prezentuje się dużo gorzej.
galakty
Forumowicz VIP

02 Gru 2022, 17:03

Ja bym żadnego z nich nie wziął.
Subaru oprócz rdzy wygląda ok ale warto poczytać opinie o tym komisie gdzie sporo opinii jest negatywnych.
Audi ma zmęczone wnętrze i brak klimy co wpływa na sprzedaż auta,za 4000zł znajdziesz takie z klima.

Tak swoją drogą ten temat to dobra podpucha bo auta stoją od siebie 500km drogi :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

05 Gru 2022, 19:47