12 Wrz 2010, 21:37
Wbrew pozorom powiem wam, że na Ring ludzie przyjezdzają wszystkim, wiec polecam się wybrac kazdemu.
Zawsze tam chciałem pojechac i pojechałem. To co zobaczylem przeroslo moje najsmielsze oczekiwania. Bylem na wielu imprezach, iwentach motoryzacyjnych, w wielu "grubych" miejscach, ale czegos takiego w zyciu nie widzialem. Setki jak nie tysiace samochodow z najwyzszej polki i mowie tu nie tylko o R8, DBS, GT3RS czy Lambo ale o bardziej przyziemnych jak dziesiatki focusow rs, imprez, evo, cors gsi, 106s16 itd. Po prostu kosmos. Nie da sie opowiedziec ani pokazac na jakimkolwiek filmie.
Ludzie z calej europy, choc najwiecej z UK i co mnie zdziwilo choc moze nie powinno bardzo duzo z Rosji.
Cenowo wychodzi 22euro za jedno okrążenie, naklejka 6euro, nocleg w pensjonacie ze sniadaniem dla 2 osob 46euro.
Dla ciekawostki dodam, że Ring to jedyna płatna autostrada w niemczech i ubezpieczyciele się wycfanili i mają zapis, że ubezpieczenie nie obowiązuje na płatnych niemieckich autostradach, wiesz wszystkie szkody pokrywamy z własnej kieszeni. Pojechanie po bandzie tj. zamiatanie toru, laweta i wymiana bandy to 1500-2000 EUR, w zależności od tego, jak dużo barierki przyszlifujesz, bo oni przyjeżdżają z miarką i liczą z metra i na jak długo przez ciebie jest zamknięty tor .
Tutaj link do kilku fotek jakie mozna tam maszyny spotkać:
[link wygasł]
Nastepnym razem jade STI i wtedy sie bede bawil na powaznie, wrzuce onboarda na 100%:)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp