Subaru Outback rok 2017 - radio.

29 Paź 2019, 23:19

Witam Serdecznie.
Mam taki problem, odnosnie mojego radia w samochodzie. w skrocie napisze o co chodzi.
Pewnego dnia radio zaczelo wariowac, kamera cofania przestala sie wlaczac, ekran dotykowy nie reagowal na dotyk, jakby byl zamrozony. Stacje radiowe mozna bylo zmieniac tylko przy pomocy przyciskow na kierownicy, itp.
Trwalo tak okola 3 dni, az zostala wlozona plyta do radia i wyskoczyl niebieski ekran, na ktorym ciagle sie cos laduje. W kolko ten sam obraz, to samo ladowanie.
Dodam ze radio ani nic nie dziala, jednak kamera cofania wlacza sie teraz za kazdym razem xD xD
Pytanie brzmi czy mozna przywrocic jakos do ustawien favrycznych radio tak jak no. telefon ? Przez nacianiecie jakiejs kombinacji klawiszy? Oczywiscie jakie to klawisze :) z Gory dzieki.
Pajeb
Obserwowany

30 Paź 2019, 13:16

Z twojego opisu można wywnioskować że w radiu wysypał się software i najlepiej by było mu zrobić twardy reset przywracający ustawienia fabryczne. To może pomóc ale musisz sprawdzić czy w instrukcji są jakieś wskazówki jak to zrobić.

Jak nie to pewnie zostanie ci wizyta w ASO i sprawdzenie urządzenia poprzez podłączenie odpowiedniego sprzętu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie?
    Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...