SUV benzyna + gaz do 25 tysięcy.

10 Sty 2021, 17:13

Witam. Szukam jakiegoś suva pod lpg. Budżet 25 tysięcy. Myślałem nad Grand Vitarą 3=drzwiową ale jak założe gaz to miejsca już nie będzie. I nie wiem czy to prawda ale słyszałem że Grand Vitary rdzewieją bardzo. W gręwchodzi Rav4 ale tutaj spore przebiegi już mają. Doradzicie coś ?
ElPolako2
Nowicjusz

11 Sty 2021, 13:58

ElPolako2 napisał(a):Myślałem nad Grand Vitarą 3=drzwiową ale jak założe gaz to miejsca już nie będzie.
Miejsce będzie ale bardzo mało bo już sam bagażnik jest mały a jak tam dołożysz butlę to niewiele go zostanie.
ElPolako2 napisał(a):I nie wiem czy to prawda ale słyszałem że Grand Vitary rdzewieją bardzo.
Wszystko zależy skąd pochodzi auto i czy było dodatkowo zabezpieczane ale te modele są mocno podatne na rdzewienie.
ElPolako2 napisał(a):W gręwchodzi Rav4 ale tutaj spore przebiegi już mają.
To prawda poza tym przy gazie też bagażnika za dużo Ci nie zostanie.

Ja bym tu pomyślał jeszcze o takich samochodach jak Hyundai Tuscon czy Kia Sportage oba z silnikiem 2.0. Mają większy bagażnik od poprzedników i inaczej umiejscowione koło zapasowe co pozwala na zamontowanie zbiornika w jego miejscu przez co przestrzeń ładunkowa pozostaje nie zmieniona. Można się wtedy zaopatrzyć z dojazdówkę lub zapas w sprayu albo liczyć na szczęście że nam się nie przytrafi kapeć w drodze :)
Spojrzeć tez możesz w stronę Nissana Qashqai i to moim zdaniem bardzo mocny konkurent dla wszystkich pozostałych tu wymienionych modeli.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Sty 2021, 14:38

Chyba brałbym pod uwagę głównie Japonię - RAV 4 do 2005 roku z silnikiem 2.0 150KM (były wersje 3 i 5 drzwiowe), Hondę CRV do 2006 roku (też 2.0), Mitsubishi Outlander (tu jest ciekawy silnik 2.0 turbo).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

11 Sty 2021, 15:33

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Hyundai Kia to bardzo fajne modele, spełniają moje wymagania silniki fajne pod gaz i co za tym idzie są wersje 4x4 na czym mi zależy. Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :)
ElPolako2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, ustąp pierwszeństwa motocykliście
    Okres letni to pełnia sezonu motocyklowego, dlatego właśnie w czasie wakacji motocykliści najbardziej narażeni są na udział w wypadkach. Wielu tragicznych zdarzeń można by uniknąć dzięki poprawie bezpieczeństwa jazdy kierowców ...