REKLAMA
Witam
Prosiłbym o pomoc w kupnie, wyborze samochodu
Interesuje mnie model który posiada:
diesel raczej do 2l (dynamiczny, oszczędny 5-8l)
napęd 4x4 dołączany
dobrze się prowadzący (bardziej preferuje twardszy niz przechylanie się i nurkowanie)
dobre wyciszenie wnętrza
manualna skrzynia biegów
siedzenia nie skórzane
bezawaryjny, nierdzewiejący (rozrząd na łańcuszku bezawaryjny)
świeży rocznik powyżej 2014 (jednak zdaje sobie sprawe ze moze byc starszy) niski przebieg.
Nie toleruje automatów, dodatkowo chce aby auto posiadało klimatyzację, klimatronik, ew. podgrzewanie foteli, ale wolałbym aby były nie skórzane ostatecznie pół skóry (w bmw ciężko o nie skórzane), aby żarówki dało się zmienić łatwo bez zbędnego filozofowania bez zdejmowania lampy etc. czytałem sporo ale mam mętlik, każda wrona chwali swoje gniazdo, a artykuły pisane są przez dziennikarzy i w kazdym pisze cos innego. W sumie dochodze do wniosku ze każde auto ma jakies minusy i to spore
moge przeznaczyć na ten cel do 75tys zł (jeśli mniej tym lepiej )
bmw x3 od 25tys nissany ok 75 nawet wiec szeroki rozstaw cenowy ale nie musze koniecznie przeznaczac pelnej kwoty
auta które mi się podobają interesują od najbardziej:
bmw x3 e83 2.0D 150km (tutaj mam pytanie jak dziala xdrive i czy jest awaryjny i czy on napedza 40:60 koła czy tylko tylne a przód jest dołączany w razie potrzeby? bo w jednym miejscu piszą tak a w innym tak, oraz rozrząd ponoc jest na łańcuszku od strony kabiny i sie psuje?
bmw x3 f25 2.0D 160 i 190km ponoc bardzo drogi i awaryjny
ford kuga I
ford kuga II
nissan quaszkai II (ponoc rdzewieje, zawieszenie nieudane i miękkie i uklad kierowniczy nie bezpośredni)
W sumie licze na pomoc, czy lepiej samemu przeejchać się ww. autami aby mieć jakies porównanie?
pozdrawiam serdecznie