SUV/Crossover do 95tys w leasingu

06 Sty 2020, 13:32

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem auta w leasingu do kwoty ~95tys.
Wybór padł na nie duży SUV/CROSSOVER (wygoda wsiadania i wysokie siedzenie, mniej problemów z krawężnikami czy hopkami, wygląd).
Auto do jazdy głównie po mieście + kilka razy w roku trasa dlatego musi być nie za duże żeby parkowanie w mieście było mniej uciążliwe. Bagażnik dobrze żeby miał nie mniej niż ~400litrów.
Koniecznie: przednie i tylne czujniki parkowania, klima automat dwustrefowa, dobrze jak będą składane lusterka, regulacja odcinka lędźwiowego w fotelu, kamera cofania.
Szukam czegoś z wyprzedaży rocznika 2019.

Z tych parametrów wyszedł mi :
Nissan Qashai w wersji N-conecta z dodatkami (ewentualnie Tekna - 98tys)
VW T-Rock 1,5 tsi w wersji advance z dodatkowymi pakietami (drogowy i inne, to już zależy od oferty dealera). Wybieram z aut dostępnych od zaraz - szybki zakup.
Większe SUVy nie wchodzą w grę. Sprawdzałem też nową KIA Xceed ale tam jest jakoś ciasno w środku i to pomimo, że duży nie jestem :)

W Nissanie martwią trochę "przestarzałe" systemy a w VW jakość wykończenia w środku ale jakiś kompromis trzeba znaleźć :)

Jakie są wasze typy z tych dwóch aut ? Ewentualnie może coś mi umknęło ciekawego w tym segmencie ?
jar188
Nowicjusz

06 Sty 2020, 14:06

Jeżeli zależy ci na sporym bagażniku, to najpierw przejdź się po salonach i sprawdź to na własne oczy. Same cyferki nieraz mocno zakłamują rzeczywistość :mrgreen: Ja miałem podobne preferencje i po wielu przymiarkach, na koniec wylądowałem w Outlanderze :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

06 Sty 2020, 14:23

Spory nie musi być, około 400litrów wystarczy, byłem i oglądałem w obydwu wymienionych autach ujdzie w tłumie. Byle nie było to jak w Toyocie C-HR 350 to za mało.
Outlander, jednak troszkę większy jest od wymienionych aut.
jar188
Nowicjusz

06 Sty 2020, 14:50

Szukasz nowego auta, które będzie własnością banku/firmy leasingowej, za naprawy nie płacisz więc w czym problem?
Idziesz do każdego salonu, bierzesz to co Ci się najbardziej podoba i koniec tematu. Nie potrzebujesz porad :ok:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Sty 2020, 15:44

Invi napisał(a):Szukasz nowego auta, które będzie własnością banku/firmy leasingowej, za naprawy nie płacisz więc w czym problem?
Idziesz do każdego salonu, bierzesz to co Ci się najbardziej podoba i koniec tematu. Nie potrzebujesz porad

To, że auto bierzemy w leasingu, nie znaczy, że ktoś za nas płaci raty.
Wydajemy SWOJE ciężko zarobione pieniądze i chcemy je wydać jak najlepiej. Często po okresie leasingu, auto zostaje w rodzinie, więc taki zakup niewiele się różni od kupna za gotówkę. Mamy te same wymagania co prywatny użytkownik.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Sty 2020, 15:51

Dokładnie tak jak powyżej.
Do tego dodam jeszcze ,że jazda testowa nie wiele zmienia. Żeby ocenić jak się użytkuje dane auto trzeba by je dostać na tydzień testów, przejechanie kilkudziesięcioleciu kilometrów nie wiele wniesie. Do tego dochodzi jeszcze awaryjność nowych aut. Jeżdżenie co chwilę na naprawy to też nie jest to czego się oczekuje po nowym aucie nawet jeżeli się za to nie płaci.

Z wymienionych aut obydwa mi się podobają, mają swoje + i - ;) Stąd dylemat, a każdy chce wybrać jak najlepiej.
jar188
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...

06 Sty 2020, 16:26

jar188 napisał(a):Z wymienionych aut obydwa mi się podobają, mają swoje + i - Stąd dylemat, a każdy chce wybrać jak najlepiej.

QQ jeździłem, T-Rockiem nie, ale tak na oko QQ wydaje się trochę większy.
Jeżeli oba auta Ci się jednakowo podobają, to może niech zdecyduje lepsze finansowanie, czy bogatsze wyposażenie :ok:
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika