Suv do 12 tysięcy

07 Lip 2024, 15:55

Cześć!

Jak w temacie, lubię większe samochody gdzie jest miejsce dla wszystkich i wygodnie się wsiada i pytanie czysto informacyjne do was, czy jest możliwość i sens znalezienia Suva w kwocie do 12 tysięcy?

Podam kilka przykładów marki auta czy wyglądu jeśli chodzi o mój gust, bym mógł uzyskać jakieś porady, z tych samochodów które dam poniżej chciałbym się dowiedzieć czy warto brać je w ogóle pod uwagę z tym niskim budżetem, jeśli tak to która marka i z jakim silnikiem.

-Subaru Forester
-Honda C-RV
-Nissan X-Trail
-Toyota Rav 4 (czekam też na inne propozycje)

-Budżet 12k
-Benzyna
-Tanie Części
-Małe spalanie (myślałem o silniku do 2.0)
-Mało awaryjne
-Trasa z Miasta do Miasta do 50km dziennie czasem trochę więcej

na co dzień posiadam drugi samochód na dłuższe trasy, ten ma być tylko i wyłącznie do mojej dyspozycji na dojazdy do pracy, więc taka moja fanaberia, jeśli potrzeba więcej info pytajcie śmiało, może zapomniałem o czymś napisać.

Miłego dnia!
Adasko
Nowicjusz

07 Lip 2024, 22:57

Jeśli znajdziesz niezgnite, to już połowa sukcesu.
Druga kwestia, zależy co rozumiesz przez niskie ceny części i małe spalanie, bo w porównaniu do Bentleya W12 będzie tanio i oszczędnie, ale w porównaniu do przysłowiowego Golfa w tej cenie już niekoniecznie :mrgreen:
Należy przyjąć następujące kwestie:
1. Każde z nich będzie mniej lub bardziej zgnite;
2. Budżet 12k to licha kwota jak na suva i konkretny model auta;
3. Subaru nie spali mało, części będą droższe;
4. Pojemność silnika nie definiuje w autach tego typu spalania (zwłaszcza w Subaru, gdzie masz słabowitą, ale najprostszą wersję 125KM, ale i turbo);
5. Jeśli nie pracujesz w lesie, to kup sobie zwykłe, popularne auto, rodzaj młotka, a nie chiński scyzoryk. Ew dołóż kasy, ale z zastrzeżeniem, że pewne wymagania zostaną naciągnięte
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak czytać etykietę na oponach?
    Etykieta opony jest cechą opon pojazdów mechanicznych. Producenci opon dla samochodów osobowych, lekkich i ciężkich samochodów ciężarowych, od listopada 2012 zobowiązani są do podania na naklejce lub ...