Suv do 120tyś

15 Lip 2017, 10:35

w 212 jeździłem jako pasażer (taksówki) i to faktycznie bardzo wygodne auto. Muszę mu się dokładniej przyjrzeć.
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z ML'em, Q7, albo Touareg'iem?
adam1983
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2003
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW 5 E61
Silnik: 2.0 i 177KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

15 Lip 2017, 16:15

adam1983 napisał(a):Czy ktoś z Was ma doświadczenie z ML'em, Q7, albo Touareg'iem?

Zależy o jakie doświadczenie chodzi... bo są różne doświadczenia np: posiadacza jednego z tych aut który kiedyś będzie musiał je sprzedać więc prawdy nie powie albo osoby która widziała to auto ale z daleka i nigdy niem nie jechała...

Ja Ci opiszę moje doświadczenia osoby postronnej... są to fajne auta, dizajnerskie, prestiżowe, q7 jest spory w środku ale na 100% są nie warte tego co trzeba zapłacić przy ich serwisie. Nie będę wracał do sławnego tuarega 5,0 tdi którego 4miesiące woziłem na lawecie a każda naprawa kosztowała krocie no bo V10 zobowiązywało... opiszę teraz innego tuarega 3,0tdi 2012r z przebiegiem 200tyś.km. kupiony jako nowy w salonie i w jednych rękach od nowości. Tak więc do upływu gwarancji był względny spokój na tą chwilę już zaczęła się walka z elektromechaniką jak na tą chwilę bez skutków. Auto jedzie ale non stopo pali się czek silnika, wyskakuje komunikat o zapchanym dpf-ie, awarii systemu start/stop, i lampka świec żarowych. Autko odebrane było w poniedziałek od mechaników a mamy sobotę ja jeździłem wczoraj nim cały wieczór czyli w piątek. W między czasie kolega jechał z dziećmi w Polskę to na wszelki wypadek skonsultował to ze mną jak trzeba by użyć lawety... :no:

W/g mnie wytwory niemieckiej motoryzacji są fajne jako nowe na gwarancji a potem z małymi przebiegami w idealnym stanie... bo jak coś zacznie strzykać pod maską to robi się naprawdę duży problem.

Jeżeli Ci nie szkoda kasy, jeżeli masz pewność zakupu perfekcyjnie serwisowanej sztuki to bierz...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota ProAce - nowy samochód dostawczy
    Toyota ProAce będzie odpowiedzią koncernu na rosnące zapotrzebowanie rynku europejskiego na lekkie pojazdy użytkowe średnich rozmiarów. Nowy model będzie dostępny z możliwością wyboru dwóch długości i dwóch ...