SUV do 50-60 tys zł

17 Lip 2020, 06:43

Witam wszystkich,

Nadszedł czas na zmianę samochodu, pomysł padł na SUVa, znam wady i zalety tych samochodów, także świadomie decyduje się na ten rodzaj samochodów.

Wymagania jakie mam wobec nowego samochodu to 2012+, automatyczna skrzynia biegów, 150KM+. Rocznie pokonuje około 15-20 tys km, 50/50 miasto/trasa, przebiegi raczej będą oscylowały przy wyższym przedziale i przewaga trasy będzie wzrastała dlatego zastanawiam się nad silnikiem diesla. Zależy mi głównie na wygodzie i komforcie podróżowania.

Wytypowałem na tą chwilę 3 samochody:
- Volvo XC60
- BMW X3
- Audi Q5

Który z tych samochodów według was najlepiej kupić? Ewentualnie jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam.
qwed
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Lip 2020, 10:23

Z podanych trzech wybrałbym
qwed napisał(a):Volvo XC60
z silnikiem 2.4 163KM w dieslu. Uważam że pozostałem Audi i BMW są za drogi w stosunku do tego co oferują biorę tu tez pod uwagę bezawaryjność.

Innym samochodem nad którym bym się zastanowił to na pewno byłaby Mazda CX-5.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Sie 2020, 12:11

Sam się ostatnio zastanawiałem na Q5, X3 i CX-5. Ostatecznie kupiłem Q5 2.0 TDI 170 hp i jestem mega zadowolony :)

Link do mojego tematu:
suvik-do-50-000-pln-vt121865.htm
bogo126
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Fiat Tipo - funkcjonalność, prostota i charakter
    Fiat Tipo kończy 30 lat, umocniony sukcesem w kluczowym segmencie C, w którym Fiat od zawsze był liderem, stanowi doskonałą odpowiedź na współczesne i przyszłe wyzwania rynku. Premiera Fiata Tipo miała miejsce ...