SUV Kia Sportage, Hyundai Tucson a może..?

23 Cze 2014, 00:24

Witam,
Mam zamiar zakupić SUVa, mam na ten cel przeznaczone 25tyś.
Auto ma być użytkowane głównie przez żonę, w weekendy wyjazdy rodzinne nad wodę, auto będzie też zaliczać wyjazdy z Ribem. Rib to taki większy ponton z silnikiem na przyczepie który chcę wodować tym autem.
Żonie podoba się Kia Sportage i Hyundai Tucson, z tego co wiem to dwa prawie identyczne auta.
Czy takie auto spełni swoje w/w zadanie? A może polecicie jakieś inne auto. Może Kia Sorento?
Obawiam się czy może nie być za duża dla żony.
Jakie silniki polecacie w tych autach? Podobno DPF i dwumasa przy Diesllach może dać się we znaki.
Co powiecie o silnikach diesla i benzynowych. Spalanie dla mnie nie jest ważne.
Z góry dziękuję za pomoc.
kuku
Obserwowany

Auto: F30
Paliwo: Benzyna

25 Cze 2014, 16:27

Witam,
Byłem dziś obejrzeć z żoną takie Kia Sorento i zdecydowała, że to będzie to auto.
Bardzo proszę Was o pomoc, które silniki spisują się najlepiej i są najmniej awaryjne.
Jeśli chodzi o skrzynie automatyczne, to czy wystrzegać się tego, czy raczej nie ma problemów z nimi w tych autach.
Dodam, że będzie to auto z 2004 lub 2005 roku.
Z góry Wam dziękuję za pomoc.
kuku
Obserwowany

Auto: F30
Paliwo: Benzyna

27 Cze 2014, 22:55

Witaj. O automatach Hyundai/Kia słyszałem nie pochlebne opinie.150-200 tys i zaczynają się problemy. Poza tym kłopotliwe w naprawach. Ściągnięcie używanej z Holandii drogie i bez gwarancji. Tak powiedział mi mechanik specjalizujący się w naprawach automatów.Sam jakiś czas temu rozglądałem się za takim, bo auto fajne i cena przystępna. Widać jest powód.Co do Hyundaia nie raz słyszałem że trzeba długo czekać na części, ostatnio dwa tygodnie na przełącznik kierunkowskazów w autoryzowanym serwisie.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Starszy kierowca nie znaczy gorszy
    Czy wiek kierowcy pozwala określić jego zdolność do prowadzenia pojazdu? Z badań wynika, że dużo większe znaczenie ma stan zdrowia danej osoby. Bardzo ważne są regularne kontrolne wizyty u lekarza, ponieważ niektórzy ...