Suv/kombi/sedan do 65tyś

09 Lip 2023, 15:09

Cześć,

Chciałbym kupić auto do 65tyś jak w temacie.
Nie znam się kompletnie ale wpadły mi w oko quasqai ten 160km, octavia, passat b5 i głównie w tych się rozglądam.
Auto musi być w benzynie a reszta to indywidualne upodobania.
Polecacie coś?
Odradzacie coś?
Kaos85
Nowicjusz

09 Lip 2023, 18:46

Jak chcesz wydać 65 tys na samochód, to odradzam Passata B5. One kosztują 7 - 10 tys, najlepsze koło 15. Musiałby być ze złota, żeby był warty 65 tys :roll:
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

09 Lip 2023, 20:34

B8 miało być nie 5.
Chcę, niechcę taki mam budżet a coś wybrać trzeba
Kaos85
Nowicjusz

09 Lip 2023, 22:32

Może Mazda CX-5

qashqai , passat , octawia mają kiepskie silniki benzynowe, diesle duzo lepsze

Mazda ma odwrotnie :lol:
toyman40
Stały forumowicz

10 Lip 2023, 06:54

Mazda CX-5 wygląda całkiem dobrze. Np. ta: [link do oferty na Olx wygasł]
Właśnie niedawno się zastanawiałem czy są w grupie VAG jakieś dobre, nowe silniki benzynowe w pojemnościach 1,4 - 2,0 litry.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Skrzynia biegów: Manualna

10 Lip 2023, 08:27

Co to znaczy kiepski silnik?
Wadliwy czy slabe osiągi.
Ja do pracy na dojazdy potrzebuję 50km dziennie po wsiach więc nie potrzebuję niewiadomo czego :mrgreen:
Mazda spoko tylko siedzialem w podobnej i jakoś ciasno mi tam było.
Mam 195cm wzrostu i głównie na aspekt wygody patrzylem
Kaos85
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ wydechowy o zmiennej długości – 1989 rok
    Układ wydechowy o zmiennej długości to domena samochodów sportowych i aut o wysokich osiągach, choć zdarza się, że pojawia się on w sedanach, w których klekot Diesla nie licuje ze sportowym wizerunkiem producenta. ...

10 Lip 2023, 10:27

Przy takim wzroście rozważania zaczynałbym od B8 ale ogólnie to priorytetem jest wsiąść i się przejechać - zobaczyć pozycję za kierownicą itp. chyba że nikt nigdy za Tobą nie będzie musiał siedzieć ;)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

10 Lip 2023, 14:31

Kaos85 napisał(a):Co to znaczy kiepski silnik?

no 1.2 turbo w qashqaju od renault palą olej, nietrwałe łańcuchowe rozrządy , wtrysk bezpośredni, mała moc, czy to może być dobry silnik? on może jest dobry jak jest nowy. :lol: zrobić 150 000km i na wagę i kolejny :lol:
Kaos85 napisał(a):Mazda spoko tylko siedzialem w podobnej i jakoś ciasno mi tam było.
Mam 195cm wzrostu i głównie na aspekt wygody patrzylem

no to qashqai II jest mniejszy niż mazda cx-5...jak ci ciasno w maździe cx-5 to sobie kup cadilaca escalade to ci nie będzie ciasno :lol:
toyman40
Stały forumowicz

13 Lip 2023, 12:04

Wiesz dlaczego pierwszy nie jest oznaczony jako bezwypadkowy ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

13 Lip 2023, 12:19

motozakup napisał(a):Wiesz dlaczego pierwszy nie jest oznaczony jako bezwypadkowy ?

Ja nie zaznaczam tej opcji bo unikam Januszy chociaż sprzedaje 90% aut bezwypadkowych :ok:
Są też tacy co akurat nie mają lakiernika robiącego pod miernik :mrgreen:
Ale jak jest już pod miernik to wtedy opcja bezwypadek jest wskazana bo Janusz się cieszy i wszystko gra.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

13 Lip 2023, 12:24

A co taki Janusz może zrobić? do prokuratury pójdzie? czy od razu powiesi na suchej gałęzi?
Nie mówiąc o tym że większość osób nie zna terminu co dokładnie oznacza samochód powypadkowy :)
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Lip 2023, 13:42

Jeżeli chodzi o zaznaczanie opcji bezwypadkowy wszystko zależy od definiowania. Jeżeli sprzedawca wszystkie auta ma nieoznaczone jako bezwypadkowe - jest to zrozumiałe - po co później użerać się z kupującym. Gorzej jest jak wśród 10 bezwypadkowych znajdzie się jedno bez zaznaczonej opcji :)
Dodam tylko że auto całe malowane również może być samochodem bezwypadkowym :)
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

13 Lip 2023, 13:52

Nie mam pojęcia czemu tak jest a nie inaczej a coś nie tak z tym autem?
Kaos85
Nowicjusz

13 Lip 2023, 14:00

motozakup napisał(a):Dodam tylko że auto całe malowane również może być samochodem bezwypadkowym

Dokładnie tak tylko dla Janusza bezwypadek oznacza grubość lakieru + ewentualny wpis w historii auta o szkodzie.
Pół biedy jak dotycz kwoty 1k gorzej jak jest 5k i weź mu wytłumacz że np.ktoś kopnął w drzwi.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe