SUV, miasto i trasa do 50-60.000

27 Kwi 2019, 15:45

Witam,

Kilka sedanów już za mną i chciałbym teraz kupić SUV'a. Byłem wcześniej nastawiony na Volvo XC60 ale odpuściłem.
Zastanawiałem się nad Kugą I gen., którą idzie dostać z tego co widzę poniżej budżetu nawet, interesowała mnie wersja z 2.5T + automat, miałem okazję jeździć II gen. ale była bardzo podatna na podmuchy boczne. Co sądzicie o I gen i tym zestawieniu 2.5T + automat?

W grę jeszcze wchodziło BMW X1 z 2.0 184km.
Auto będę użytkował bardziej na trasy niż po samym mieście, tylko automat.
Kason
Nowicjusz

27 Kwi 2019, 18:02

Kason napisał(a):miałem okazję jeździć II gen. ale była bardzo podatna na podmuchy boczne.
kto by pomyślał, że w wysokim aucie takie hece :ok:

Jeśli mówimy o tej dwójce, to Ford będzie lepszym wyborem - pewniejsza technika, niższe koszta serwisu i utrzymania
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Kwi 2019, 18:18

Wysokie auto tak ale w tym egzemplarzu coś było nie tak, bo bardzo trzęsło. Ktoś mi później mówił, że to przez to, że II gen. znacznie odchudzili przez co jest, aż tak podatna. Jeśli chodzi o SUV'y to zdaje sobie sprawę, że nie można oczekiwać tego co po sedanie.

Tak przewijałem ogłoszenia i zainteresowało mnie V60, mimo, że budżet prawie 80k, do gościa mam niedaleko:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kason
Nowicjusz

27 Kwi 2019, 19:01

V60 z USA, przebieg niepewny, poproś o fotki z USA jak bardzo był "dziubnięty"
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

28 Kwi 2019, 00:53

Miał tył walony, do zrobienia będzie jeszcze zmiana zegarów na EU i są gdzieniegdzie jeszcze jakieś odpryski, auto nie jest w idealnym stanie
Kason
Nowicjusz

28 Kwi 2019, 07:50

Trochę dlubania w elektronice będzie, jest kilku w kraju fachowców od volvo którzy znają się na rzeczy. Dokładnie obejrzyj zdjęcia, poproś o VIN, wrzuć go do sieci może uda się znaleźć archiwum aukcji. Najbezpieczniej wykupić raport w Carfaxie.
Jak bardzo się napalisz na to auto podeślij VIN na pw, sprawdzę w moich źródłach co i jak.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psa w samochodzie?
    Na wakacyjne wyjazdy właściciele psów często zabierają swoje czworonogi. I chociaż w domu mogą być ich najlepszymi towarzyszami, to w podróży źle przewożony pies może stanowić zagrożenie dla siebie samego, kierowcy ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...