SUV - Premium

22 Sty 2019, 17:33

Witam wszystkich, proszę o radę w kwestii zakupu SUV-a, wybór ograniczyłem do 3 modeli: RR Evoque, Volvo XC60 i BMW X3. Roczny planowany przebieg to około 20 tyś. (codzienne dojazdy do pracy (30 km), plus rodzinne wyjazdy średnio raz w miesiącu (500km).
Skrzynia automatyczna, silnik Benzyna, cena do 90 tyś. zł.
Co polecicie?? pozdrawiam
Bronco
Obserwowany

22 Sty 2019, 19:09

Zdecydowanie XC60 3.2 lub 3.0 T6.
Mogę się odnieść do BMW i moje pierwsze wrażenie to X3 jest klockowate, dość sztywne, miło się prowadzi, ale Volvo mu nie ustępuje w dodatku ma lepsze fotele i bardziej "łyka" nierówności.
X3 również ma bardzo duży promień skrętu i mi osobiście to nie przeszkadzało ale są osoby które potrafią odrzucić auto przez taką bzdetę, silnik 2.0 184KM trochę mało i przy wyższych obrotach brakuje mu odejścia zwłaszcza że X3 waży coś ok. 1700kg. Krótko mówiąc nie jest złe ale brakuje mu charakteru a XC60 w niczym nie odstaje.

co do RR się nie wypowiadam bo w życiu w nim nie siedziałem. :mrgreen:
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

22 Sty 2019, 19:35

90tyś to budżet świetny na XC60 po lifcie. Benzyna tak jak kolega pisał wcześniej 3.0 T6 czy wolnossak 3.2 będzie bardzo ciężko kupić z rynku EU, 95% to pochodzenie USA co nie skreśla ich jako samochodów godnych zainteresowania. Kwestia świadomości o przeszłości samochodu, jego naprawy. Generalnie bardzo polecam to rozwiązanie o ile samemu sprowadzasz auto (musisz mieć bardzo dobrego mechanika, blacharza, lakiernika a przede wszystkim elektryka znającego Volvo) lub kupno auta od polecanego importera aut z USA. Jak chcesz na takiego namiary pisz na PW. Z krajowych ciężko o benzynę, diesli jest od groma i trochę.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sty 2019, 19:31

Dziękuję za odpowiedź i opinię, z całej tej trójki Volvo wydaje się być najbardziej "rozsądnym" wyborem, i tak jak BMW w moim osobistym rankingu jest na 3 miejscu to RR Evoque kusi aczkolwiek koszty serwisowania rodzą pewne obawy to wizualnie + wykonanie chyba nr jeden zestawienia.
Bronco
Obserwowany

23 Sty 2019, 20:03

Wg mnie Evoque ma najciaśniejsze wnętrze, Volvo i BMW są bardzo porównywalne
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Sty 2019, 21:38

Jeśli spojrzysz na stosunek ceny do rocznika, wyposażenia, kosztow utrzymania, wykończenia i jakości to volvo jest bardzo dobrą opcją .
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Młodzi kierowcy nadal zbyt niebezpieczni
    Kierujący pomiędzy 18 a 24 rokiem życia od lat stanowią grupę z najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Brak doświadczenia, niejednokrotnie zbytnia pewność siebie i szereg ryzykownych zachowań ...