Chciałbym zapytać o opinię na temat samochodu Seat Ateca z niewielkim, jak na gabaryty pojazdu, 3-cylindrowym silnikiem 115 koni w podstawowej wersji. Auto miałoby służyć głównie do jazdy miejskiej, rzadziej dalekie trasy. Czy tak mała pojemność silnika przy suvie nie wiąże się z krótszą żywotnością silnika? Model ten z większym silnikiem 1.4 wiąże się już z dopłatą min. 8k zależnie od wersji. Jakie mogą być problemy związane z silnikiem 1.0 dla suva?
Mała pojemność, trzy cylindry ( i system "wyrównażający" drgania), turbo i niemały samochód. Sam sobie odpowiedz jak może być z trwałością. Na pewno przebiegów rzędu 200-250k zupełnie bezproblemowo nie osiągnie. Swoją drogą ciężko określić żywotność względnie nowego silnika, wszystko to przypuszczenia. Swoją drogą rodzina silników fsi (czyli min to 1.4 o którym wspomniałeś) nie jest znana ze swojej bezawaryjności - już nawet nie wiadomo ile tak naprawdę było "nowych" wersji różnych elementów, które miały być już tą ostatnią.
Nie myślałeś o jakimś aucie spoza VAG z silnikiem o normalnej pojemności? Nawet tak mazda cx3 z 2.0
maximus14 napisał(a):Auto miałoby służyć głównie do jazdy miejskiej
A ja zapytam - po co duży SUV do miasta? Tego chcą chyba tylko koncerny motoryzacyjne - naciąganie na coś co jest całkowicie bez sensu. Moim zdaniem lepszy wybór to van lub kombi.
Jestem wysoki a auto jest przestronne, ponad to podoba mi się wygląd. Niestety za silnik większy niż standardowy 1.0 trzeba dopłacić sporo przez co wyposażony nieco bardziej niż najniższa wersja oscyluje w granicach 100k. Wielka szkoda, że zepsuli podstawową wersję tak małym silnikiem, konkurencyjny np. hyundai tucson ma już 1.6
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...
Dziękuję za odpowiedzi i wskazówki odnośnie silników FSI. Na Seata Atecę się nie zdecydowałem, bo przy rozsądnym wyposażeniu jest znacznie droższy od konkurencyjnych a co do samych silników, jak wspomnieliście, też są wątpliwości.
Na ten moment na nic. Zmieniłem zdanie i będę raczej spoglądał w kierunku aut tańszych w utrzymaniu np. Dacia Sandero Stepway. Szkoda płacić 100k za nowe auto, bo tych pieniędzy nigdy nie odzyskam, duża utrata wartości i koszta napraw rzędu setek czy tysięcy złotych.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.