Suzuki Baleno-Problem z termostatem

10 Mar 2013, 17:30

Witam.mam maly problem z ukladem chlodniczym. Wymienialem chlodnice,wlalem nowy plyn (prawie cale 5l) po dluzszej trasie termostat nie pokazal temperatury wyzszej niz lekko nad minimim. Na postoju silnik normalnie sie grzeje ale w trasie juz nie. Co moze byc powodem tego? Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu i dziekuje za rady
marioxxxxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 12 2012
Auto: Suzuki Baleno
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

10 Mar 2013, 19:48

Najpierw odpowietrz dobrze układ.
Odpal zimny samoch. i sprawdź czy węże przy chłodnicy wszystkie robią się od razu ciepłe, jeśli tak wymień termostat i ostatnia sprawa czujnik temp. może być uszkodzony.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Rok produkcji: 2002

10 Mar 2013, 20:46

Odpowietrzałem już chyba z dwa razy...Odkręcałem najpierw górny korek,od spryskiwaczy,potem spuszczałem dolnym korkiem "motylkiem" i spuszczałem płyn. Zakręciłem dolny i wlałem na nowo. O czymś zapomniałem? Rurki chodzi o te z chłodnicy? Wybaczcie ale na mechanice słabo się znam,z zawodu jestem cukiernikiem ;o
marioxxxxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 12 2012
Auto: Suzuki Baleno
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...