Suzuki samurai

11 Gru 2010, 19:23

Witam
Można z czegoś dopasować korek wlewu paliwa do Samuraia?
Na razie jeżdżę na uniwersalnym ale jednak dla bezpieczeństwa wole zamykany na kluczy :wink:

Pozdrawiam :smile:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Gru 2010, 20:08

Najlepiej chyba od innego samuraja . Ja korzystając z okazji chciałbym zapytać co to może być jak po przełączeniu sprzęgiełek na loc i po przejechaniu pewnego odcinka sprzęgiełko z jednej strony jest goronce a z drugiej zimne . Dzieje się tak bez wzglendu na to czy jade na biegach terenowych czy tylko mam zapienty przedni napend . Z góry dziękuję za odpowiedż .
Krystian30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: złotoryja

11 Gru 2010, 20:28

Może sprzęgiełko się nie zapina. Sprawdz dlaczego tak się dzieje. Może jakiś syf dostał się do środka albo jest za dużo smaru. I lepiej nie zapinaj przodu dopuki tego nie sprawdzisz bo może być już za późno na reanimację sprzęgiełka.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

11 Gru 2010, 20:47

Zapomniałem jeszcze dodać, że gdy podczas jazdy z zapięntym napendem na przód powyżej 40km , wciskam sprzęgło i zmiemiam bieg słysze gdzieś w przednim moście niepokojące grrrrrrrrrrrrrrrrr . Po zmianie biegu jest już dobrze, ale gdy zjeżdżam z górki i puszczam gaz znowu słyszę ten dzwięk .
Krystian30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Gru 2010, 21:56

Krystian30 napisał(a):niepokojące grrrrrrrrrrrrrrrrr

Łee.. To chyba nie syf czy smar tylko sprzęgiełko mówi "Pierrrrrrrrrrd**e nie rrrrrrrrrobie"
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

11 Gru 2010, 22:58

Rozumiem trzeba rozebrać i sprawdzić , ale jak to sprzęgiełko to jeszcze nie tragedia . Dziękuje za pomoc . POZDRAWIAM
Krystian30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...