jest tam sprzeglo wiskotyczne w ktorym pod wplywem ciepla zwieksza sie tarcie w wyniku czego wiatrak kreci sie szybciej u mnie wisko jest zaspawane na stale i jest git
nie ważne jak, oby do przodu SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
Jeśli masz nierozbieralną wiskozę to nie zaspawasz tego, jesli natomiast rozbieralną to idzie to zaspawać, ja swja też miałem zblokowaną i śmigało, zależy też co rozumiesz pod pojęciem "zepsute"? Skończone łożysko w wisko?
McLaren Senna - wydech o sześciokątnym przekroju W przypadku McLarena Senna możemy mówić o dwóch typach wydechu, bowiem na niektórych rynkach układ wydechowy samochodu jest zakończony dwoma końcówkami, a na innych trzema. Ta druga konfiguracja ...
Hansa-Lloyd Goliath - historia zabytkowego samochodu ciężarowego Hansa-Lloyd to niemiecki producent samochodów, motocykli i ciężarówek, który działał w latach 1905-1950. Firma słynęła z produkcji ciężarówek o wysokiej niezawodności, które były popularne ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.