Suzuki swift 1,3 czy warto ?

02 Mar 2013, 20:02

Witam xD Mam takie pytanie czy warto jest kupować suzuki swif 1,3 ( ten z przed liftingu) i czy on sie nadaje do gazu a może polecicia mi jakieś inne auto do max 25k ale 20 jest dużo bardziej osiągalne . Swiftem sie zainteresowałem dlatego że jeżdże nim na L-ce i sie fajnie nawet prowadzi tylko że z tej generacji nie można kupić innego oprócz nowego albo bitego lub jeszcze tyranego
Badysław
Początkujący

02 Mar 2013, 20:35

Z małych aut to Honda Jazz. Bardzo wysoka nota w rankingach bezawaryjności. SIlniki nie palą duzo a jadą. Auto jak na gabaryt znacznie przestronniejsze od Swifta i bagażnik akceptowalny. Silniki bezproblemowe jak ktoś chce moze zagazować. Choć to średnio opłacalne.
Alternatywa corolla.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Mar 2013, 21:28

Ale mi nie chodzi z nowu o takie maluchy ;) interesuje mnie coś pokroju golfa, octavii i passata xD ( planuje wymienić alhambre ;) )
Badysław
Początkujący

03 Mar 2013, 11:05

Uwierz mi golf IV jest zdecydowanie mniejszy od Jazza :) to jest dopiero maluch.
Jak chcesz cos pokroju paska to po co pytasz o swifta przecież to maluch :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Mar 2013, 16:32

Wiem ale nie jestem do końca zdecydowany co do rozmiarów ;) chce coś mniejszego od alhambry xD i pasuje z lpd bo paliwo drogie a dużo Tata jeździ a po 2 jak sb go wezme żeby mnie nie spłukała jazda nim xD i żeby sie oczywiście za wiele nie psuł xD a jeszcze co myślicie o 406/407 ? xD
Badysław
Początkujący

03 Mar 2013, 22:54

Badysław napisał(a):czy warto jest kupować suzuki swif 1,3
Nie warto ; Blacha cienka jak papier, archaiczne przestarzałe nadwozie, ogólnie całość, wykonanie to tandeta.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8