Suzuki Swift czy Toyota Aygo

09 Lut 2012, 03:44

Witam,

Po dlugich poszukiwaniach, postanowilem kupic samochod i utknelo na Suzuki Swift i Toyota Aygo. Oba modele z 2011 roku, oba japonczyki, i nie wiem ktory lepszy. Wygladowo Swift mi sie bardziej podoba, ale Toyota jest mi bardziej znana. Prosze o pomoc, moze nie wiem czegos o tych samochodach, a warto wiedziec wczesniej.

Pozdrawiam,
Dylesid
dylesid
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1995
Auto: Golf

09 Lut 2012, 08:49

Mamy firmowego Peugota 107 czyli toyotę aygo, świetne auto, silnik niby 3 cyl. ale ciągnie całkiem miło. Jednak porównując toykę do swifta proponuję to drugie, ponieważ suzi jest lepiej wyposażony i wykonany.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

09 Lut 2012, 10:01

Też bym bardziej proponował Swifta.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

11 Lut 2012, 04:22

OK, widze, ze za Suzuki wiele przemawia.

Ale dorzuce jeszcze jednego z tego przedzialu:

KIA Picanto - zeby cenowo wyszlo tyle samo - Picanto Equinox?
dylesid
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1995
Auto: Golf

11 Lut 2012, 13:50

A nad jaką generacją Picanto się zastanawiasz? Tą
http://www.s1.blomedia.pl/autokult.pl/i ... icanto.jpg czy
Suzuki Swift czy Toyota Aygo
? Jeśli nad tą pierwszą to jest jeden z najlepszych samochodów klasy A na rynku. Bardzo dobre wykonanie (nie ma nawet co porównywać z Aygo), fajne wyposażenie i niezły silnik 1.2. Obok 500, Twingo RS czy Mini to chyba najciekawsa propozycja na rynku ;)
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

13 Lut 2012, 21:11

Ja bym jednak powrócił do Toyoty Aygo.
Mlodocian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 09 1992
Auto: Audi A6 C5, 2.8 193KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mazda3 hatchback
    Nowa Mazda3 hatchback zadebiutowała 26 czerwca równocześnie w kilku miejscach na całym świecie. Tysiące dziennikarzy, blogerów i przedstawicieli mediów społecznościowych wzięło udział w szeregu uroczystych ...