Suzuki Swift, czy warto?

04 Sie 2014, 17:05

Witam, mam pytanie co do konkretnej aukcji. Znalazłem na sprzedaż Suzuki Swift, myślę, w korzystnej cenie. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym samochodzie, czy nie ma za dużego przebiegu i jak jest z bezawaryjnością? Czy opłaca się go brać za takie pieniądze i czy będzie mi służył przez wiele lat?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

PS. Jeśli uważacie, że nie powinienem go brać, to byłbym wdzięczny za jakąś alternatywę (konkretny link). Najlepiej, żeby samochód był z tych okolic.
Peterleo11
Nowicjusz

Auto: Honda Civic - TYMCZASOWO
Silnik: 1.4 90 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

04 Sie 2014, 22:54

Łezka się w oku kręci, stawiałem w takim pierwsze kroki za kółkiem i wyżywałem się w myślach po nieudanych egzaminach :cry: Przeżyliśmy razem wspaniałe 30h. Auto całkiem fajnie jeździ. Mocowo szału nie ma, ale do miasta czy na małą podmiejską wycieczkę wystarczy. Zawieszenie jakieś sportowe nie jest ale też ujdzie. Wkurzająco duży zakres pracy dźwigni ręcznego. Gaz w tym aucie to kiepski pomysł. Po pewnym (niewielkim) przebiegu na tablicy zapala się ostrzegawcza kontrolka bodaj sondy lambda (już nie pamiętam). Auto z ogłoszenia może być po nauce jazdy, jednak wygląda ładnie.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Sie 2014, 09:25

Kontrolka od wtrysku zapala się, tak bez powodu?
Peterleo11
Nowicjusz

Auto: Honda Civic - TYMCZASOWO
Silnik: 1.4 90 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Sie 2014, 10:18

Sonda lambda czyli taki czujnik składu spalin. To dlatego, że jest w nim gaz i silnikowi to nie pasi.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
    Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...
    Toyota GT86
    Długo oczekiwany sportowy samochód Toyoty znalazł się w salonach sprzedaży w 2012 roku, wraz z bliźniaczym modelem Subaru BRZ. Oba samochody współpracujących ze sobą japońskich producentów zajęły drugie ...