wszystko zależy co padło, ja osobiście zremontował bym stary silnik, ale jak to mówią ja mam stare podejście a nie tanie
![Mr. Green :mrgreen:]()
i ja to jednak bym ci proponował remont ( ja wiem że głowica to 1500 a dół 2000 ale wiesz czym jeździsz i masz w zasadzie nowy silnik) wstawianie innego silnika to zawsze ryzyko, że kupisz nie najlepszy, a w zasadzie wstawianie go bez remontu nie ma sensu (duże prawdopodobieństwo że wsadzasz jeden śmietnik zamiast drugiego)
co do witarowego silnkia, miska może być głębsza odrobinę, ale nie na tyle żeby to bardzo przeszkadzało, zresztą możesz dać miske i smok ze starego silnika z słifta, ze skrzynią to bywa różnie niestety, silniki nawet z tym samym oznaczeniem mogą współpracować z różnymi skrzyniami, i nie koniecznie mieć otwory montażowe w tych samych miejscach, nie widziałem Twojego silnika więc nie wiem czy będzie pasował, z tego co pamientam silnik w swifcie jest w poprzek w witce wzdłuż ale mocowanie silnika jest prawi identyczne,
co do komputera i takich tam to monowtrysk więc bajerów nie ma, nie programujesz tylko wkłądasz wiązkę ze starego (masz w końcu całość)
dikóładnie wszystkiego Ci nie powiem dawno nie miałem vitary w łapkach
![Embarassed :oops:]()