Suzuki Swift - warto?

23 Paź 2016, 16:26

Witam.

Proszę o ocenę ogłoszenia: [link do Gumtree wygasł]

Warto jechać, czy coś wygląda podejrzanie? Z góry dziękuję za pomoc!
domino123
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 04 2013
Auto: Szukam

24 Paź 2016, 10:26

W takim budżecie nie ocenia się aut pod względem hmmm - ze zdjęć, tylko technicznym.
Ogólnie po takie auto nie ma sensu jechać więcej niż 50km od miejsca zamieszkania. Trzeba kupić samochód jak najbardziej sprawny, względy wizualne odchodzą na ostatni plan.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

26 Paź 2016, 21:29

Czy mechanik jest w stanie bez problemu ocenić stan techniczny takiego samochodu? Mam na myśli, czy wizyta u mechanika, który weźmie auto na kanał i poogląda przez 20 min. wystarczy by mieć pewność, że samochód z takiej półki cenowej będzie działać, czy też samochód za 2-3 tysiące to z założenia skarbonka i nie ma tutaj dobrego wyboru?
domino123
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 04 2013
Auto: Szukam

27 Paź 2016, 08:30

Oczywiście wiele zależy od kompetencji mechanika, mechanik mechanikowi nie równy. Myślę że przez 20 minut można stwierdzić czy samochód jest technicznie sprawny (nie mówimy tutaj o nadwoziu, tylko o silniku, zawieszeniu i podwoziu.
W takich autach zawsze będzie coś do zrobienia - pytanie tylko czy warto naprawiać i ile ma to kosztować i tutaj znowu dobry uczciwy mechanik jest niezastąpiony.
Znamy wielu tzw. wymieniaczy - przy nich można zbankrutować ale są też sprytni, tu podklei tam uszczelni i jest dobrze.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
    Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...