szybki napisał(a):brak doświadczenia
No wiesz nie wiem czy brakiem doświadczenia można nazwać kogoś kto jeździ na co dzień autem spod znaku VW i ma pod maską...TSI
poza tym wszystkim opowiadasz jakie Audi drogie w serwisie z V6, niejednokrotnie opowiadając że Lexus czy ogólnie Japonia to mistrze taniego serwisowania.
Kumpela od miesiąca walczy z czujnikiem abs w Hondzie Jazz, podobno tylko oryginał działa i do dostania tylko w ASO, wydała już z 400 zł na to auto (m.in diagnostyka, czujnik NTY który nie działa) a teraz jedzie do ASO i wyda kolejne 600, od taki po prostu Jazz 1,4
Z resztą mając Hondę wiem jak czasem ciężko z częściami a i serwis bywa okrutnie "chamski".
I powiem tylko tyle jeśli dla kogoś 1,6 mpi jest "wadliwy" bo inne auta mają taki sam silnik a ten pochodzi z golfa iii, wszystkie TSI to śmietnik, a 1,9 tdi klekocze i nic nie reprezentuje, no to faktycznie ja jestem zamknięty na dopływ "wiedzy".
I Ty też nie walisz konkretami np pisząć o japońskich markach, gdzie w wielu przypadkach serwis tylko ASO, dostęp do części kijowy, cześci drogie (np czujnik ABS Febi do Jazza ..600 zł
) itd..nie chce myśleć ile trzeba kasy wywalic na serwis niejednego Lexusa, którego nigdzie indziej niż w ASO "normalnie się nie naprawi, a zamienników brak.