Suzuki vitara czujnik oleju

19 Sty 2009, 18:32

witam wszystkich na forum użytkowników,i mam prośbę nabyłem właśnie vitarkę 93r.kabrio a że stara zaczyna się pomału robota, mam prośbę
może ktoś miał podobną usterkę a mianowicie od pewnego czasu gdy rano zapalam kontrolka cisnienia oleju gaśnie dopiero po jakiś 3-min.nadmieniam że olej jest i stan ok.A gdy ciepły nawet po paru godzinach postoju kontrolka gaśnie zaraz .Czy to czujnik czy jakaś inna przyczyna. :?:
janw65
Nowicjusz

Miejscowość: Gdzieś koło/KNS

19 Sty 2009, 19:34

słabe ciśnienie oleju w silniku - sprawdź ciśnienie na cylindrach, może trzeba głowicę zrzucić i zrobić porządek :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

21 Sty 2009, 18:06

dzięki ok spróbuje to sprawdzić ale dręczy mnie myśl że cos z elektryką nie tak
janw65
Nowicjusz

28 Sty 2009, 08:05

witam ponownie wszystkich,usterka usunięta :D ,a dla wszystkich nigdy nie wierzcie sprzedającemu :!: pomimo zapewnień że wszystko jest OK.gośc zapewniał że oleje wymienione itd.nawet jaki olej dolać Mbil 10-40 który po dolaniu tak mi wyczyścił silnik że spuściłem maź :idea: zalałem minerał i jest na razie OK .
janw65
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...