Suzuki Vitara - nadaje się na pierwsze auto? Może inne 4x4?

10 Lut 2009, 00:51

Witam
Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem autka a jako że z motorkiem enduro sie musze rozstać pomyślałem o małej terenówce.
Vitara jest tania, google dodatkowo powiedziały że niezawodna i nie skomplikowana. Tylko czy nada się dla kierowcy bez doświadczenia? Na razie zdałem egzamin na prawko i pojeździłem troche fabią ojca więc drogowym weteranem nie można mnie nazwać. Wszyscy straszą jak ciężko dla żółtodziobów prowadzą się suvy itp. ale w większości są to spore auta a Vitara do gigantów nie należy.
Co o tym myślicie?
Jakie auta są największą konkurencją dla Vitary?
Do wydania będe miał około 8-9k licząc auto + opłaty.
czaja18
Nowicjusz

10 Lut 2009, 01:37

napewno konkurencją jest mitshubishi pajero porównujac te dwa samochody hmm nie testowałem pajero ani suzuki natomiast słyszałęm ze suzuki jest dobrym autkiem jesli nie kombinuje sie nic z zawieszeniem czyli jakies obnizenia itp bo tak jest naprawde solidnym autkiem jako 4x4 ;) pajero nie wypowiem sie moe ktos tu to uzytkował :)

czy nadaje sie dla kierowcy be doswiadczenia ? a co to w ogule za pytanie ? pewnie ze tak ;) to nie jest 600 konna bryka to jest mała vitara ;) autko niepospolite ale bardzo ciekawe ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

10 Lut 2009, 13:47

dokładnie - jakby tak wszyscy mieli myśleć to wszyscy pierwsze kilometry pokonywali by cinquecento ;) vitara fajne auto - i mniejsze od pajero :)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

10 Lut 2009, 20:13

No to panowie sie już zamieszałem ładnie :?
Z jednej strony ciągnie mnie do off-roadu a z drugiej nie chce auta potrzebującego 20s do 100km/h.
Wiem że wybór należy do mnie i moich preferencji ale kusi mnie troche do autka sportowego. Tym bardziej że będe raczej sporo kilometrów nabijał po asfalcie.
Mam teraz dylemat między:
-Suzuki Vitara
-Mazda 323c
-Mazda mx 3
-Honda civic
Chyba musze losowanie zrobić :wink:
czaja18
Nowicjusz

10 Lut 2009, 20:17

Polecam Hondę Civic.
Bardzo mało awaryjny samochód i w porównaniu moc/ zuż. paliwa wypada bardzo przyzwoicie.
stasiowski121

11 Lut 2009, 04:59

ja bym natomiast wybrał vitare ;)ze wzgledu takiego ze tych autek mniej jeździ i bym jakos poweidzmy sie odznaczał ale to nie znaczy ze vitara ma 20sekund do setki :P hehe honde ma co drugi dres w białej czapece przykozaczony zderzak za 20 zł i wieśniacki tłumik za 50 który wyje z jednego kilometra i sieje wioche.

mazdy ani jednej ani drugiej nie testowałem :P wiec nie wypowiem sie ;) natomiast o vitara słyszałem troche co nie co i wypada bardzi przyzwoicie :) pomysl sobie ze stoisz w korki masz 4x4 czyli mozna powiedziec ze wyzsza terenówke przez pola omijasz koreczek heh(nie no bez marzen :P tak jakos mi sie zamarzyło omijanie korków rpzez pole:D) :D
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...

11 Lut 2009, 08:31

zastanów się co Ci bardziej odpowiada i wtedy podejmij decyzję :) jeżeli czujesz, że vitara jest dla Ciebie - zaryzykuj, na pewno nie jest to auto z poważnymi wadami konstrukcyjnymi i awaryjne więc jeśli wybierzesz zadbany egzemplarz nie powinieneś mieć z nim problemów
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

02 Gru 2009, 21:36

A myslales może o suzuki samurai ??
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai