Suzuki vitara

09 Lut 2011, 20:52

witam jestem nowy na forum i zarówno początkujący w sprawie terenówek wiec mam parę pytań odnośnie vitary....
-jak jest z tym zawieszeniem bo jedni mówią że jest do kitu inni że dobre mówią również żeby brać samuraja bo ma lepsze zawieszenie

-jaki byście polecali silnik nie za duży najlepiej w benzynie żeby można było założyć gaz o ile ma to sens

- na co zwracać uwagę przy kupnie

puki co chciałbym uzyskać odp na te pytania jakbym miał jakieś jeszcze to o nich napiszę

najważniejsze chciał bym uzyskać jakieś opinie od posiadaczy vitary głównie wady zalety czy często się psuje....

a może polecicie inne w miarę tanie auto głównie auto by służyło do jazdy po normalnych drogach no i na nie wielki puki co teren

aaaa zapomniałem o jednym jak jest z przełożeniem kierownicy w vitarze chodzi o auto sprowadzone z ang bo słyszałem że niby samuraj to jest tak zwana wersja europejska czyli przełożenie to jest mały problem a jak jest z vitarą?
Hugo__
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

09 Lut 2011, 21:07

Poszukaj trochę o Vitce było na formum. Ogólnie o Samuraiu możesz poczytać tutaj daniels.lumena.com/suzuki/ napewno Samurai jest bardziej spartański ale seryjne auto w terenie jest trochę dzielniejsze niż Vitara. O Vitarze natomiast tutaj szukajka się postarała w 3s. :mrgreen:
suzuki-vitara-wady-i-zalety-vt18018.htm
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lut 2011, 21:16

no tak coś trochę poczytałem i teraz mam dylemat bo zdobyłem info o tym moście w vitarze... jeśli chodzi o wady to wydaje mi się że to nie problem.... no tak to jak mówisz że samuraj jest spartański to odpada bo jazda po normalnych drogach codziennie chyba nie jest zbyt przyjemna... ale dalej się nic nie dowiedziałem jeśli chodzi o przełożenie kierownicy....

to teraz tak jak jest z tym mostem jaki wybrać silnik i ile jaki pali

spodobała mi się vitara w cabrio jak jest z dachem...

czekam na wasze odp może polecicie inną terenówkę w cenie vitary
Hugo__
Nowicjusz

09 Lut 2011, 21:28

Przekładanie anglika nie jest najlepszym pomysłem szczególnie jeśli chodzi o terenówkę.
Gaz zawsze warto założyć bo terenówki nie należą do samochodów z małym spalaniem.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

10 Lut 2011, 15:56

czekam na wasze opinie i odp na moje pytania ...

a tak przy okazji to jak kupować vitare to z jakim silnikiem i jak jest ze spalaniem
Hugo__
Nowicjusz

11 Lut 2011, 10:15

Spalanie jak w terówce silnik to raczej chyba 1.6 8v/16v w Vkę bym się nie pchał :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...