Suzuki Wagon R+ czy Opel Agila

17 Gru 2012, 13:03

Witam
Pod kilkoma względami (gabaryt, przestrzeń w środku, spalanie) spodobały mi się samochody:
Suzuki Wagon R+ (1.2 może 1.3) oraz Opel Agila (1.2)
Nie dysponuję dużymi finansami na zakup samochodu, wiem więc, że kupując grata do 8000 będzie trzeba na wejściu władować coś w naprawy, no i nie mam też co wybrzydzać...

Co powiecie o tych samochodach? Części drogie? Trudno dostępne? (słyszałam że z suzuki wagon R+ może być problem, prawda to?)

Głównie jeżdżę po mieście, czasem muszę coś dużego przewieźć samochodem stąd szukam takiego z przestrzenią wewnątrz, ale też nie jakiegoś dostawczaka bo aż takich potrzeb nie mam, to będzie pierwszy w 100% mój samochód więc proszę o rady dla kogoś kto pierwszy raz będzie w ogóle kupować jeździk.

Na co zwrócić uwagę co w nich jest kiepsko zrobione? który bardziej polecacie?
A może jakiś inny w podobnej stylistyce jeszcze mi polecicie?
czarnaowca
Obserwowany

Auto: Cienki
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

20 Gru 2012, 03:54

Przede wszystkim dobrze,że omijasz silnik 1,0. Oprócz tego 1,2 w Oplu też nie jest ideałem... :)
Generalnie auta są praktycznie bliźniacze. Suzuki po 1997 roku to albo 1,0 albo 1,3.
Z tym,że ten 1,0 ma prawie 70KM o ile pamietam. Ten 1,3 sporo pali...
Moim zdaniem możesz byc skazany...na Opla ze względu na ilość oferowanych do sprzedaży Opli i Suzuki.
W sumie jeszcze bym się zastanowił czy nie wziąć innego auta od tych dwóch. Sam szukałbym na twoim miejscu Punto II z prostym 1,2 - 60 KM. Mało ,pali,tani w naprawie i bardziej ekonomiczny w spalaniu.Pomyśl nad tym. :yes:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW Zagato Roadster 2012
    BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...