SWAP Seicento

12 Wrz 2013, 17:56

Witam, mam do Was parę pytań.
Przymierzam się do SWAP'a, posiadam Seicento "900". Ktoś mi zaproponował 3 silniki, 1.1 ze sportinga, 1.2 z punto (podajże 60KM) i 1,4T również z punto. Nie ukrywam, że zaciekawił mnie ten 1,4T. Orientuję się ktoś może czy w ogóle ten swap na 1,4 jest możliwy do seicento? Wiadomo, skrzynie również trzeba będzie wymienić i co jeszcze? Układ napędowy? Zawieszenie? Proszę o porady i opinie również o tych dwóch innych silnikach. (1.1; 1.2) Jest to dobry pomysł czy, że tak powiem bezsensu?
Pozdrawiam!
Filibos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 12 2012
Auto: Chrysler Town&Country
Silnik: 3.8 V6 217KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • 19 Wrz 2013, 18:55

Wiadomo, skrzynie również trzeba będzie wymienić i co jeszcze? Układ napędowy? Zawieszenie?

Zawieszenie, całą wiązkę wraz z kompem, skrzynia, półosie, wydech, i parę innych rzeczy o których dowiesz się dopiero po drodze pracując nad tym - jednym słowem jeśli jesteś pasjonatem z kasą to gratuluję, masz rzadką okazję zrobić coś fajnego natomiast jeśli robisz to z jakiegoś innego powodu to szczerze mówiąc daruj sobie bo to jest zupełnie nieopłacalne.
    "... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
    stasiowski121
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
    Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
    Silnik: 2.5 TDI AXG
    Paliwo: Diesel
    Typ: Van
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1997
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Rio 1,4 DOHC CVVT o mocy 109 KM
      Pod maską koreańskiego mieszczucha znalazł się silnik benzynowy o pojemności 1,4 litra generujący moc 109 KM. Wyposażony w manualną skrzynię biegów która oferuje sześć przełożeń. Przyspieszenie od 0 do 100 km/h ...