REKLAMA
Witam
Temat dotyczy modyfikacji związanych z moim Hyundaiem, dokładniej możliwości modyfikacji. Jakiś czas temu kupiłem jednostkę 3.8 do założenia turbo, napotkało to sporo problemów ze względu na brak możliwości wystawienia, co prawda jest juz pomysł na rozwiązania problemu dokładając dodatkowy ecu. Ogólnie koszt powinien zamknąć się w 30tys. Ale zacząłem zastanawiać się nad możliwością swapu, pytanie do was na co można by zmienić taki motor? Nie jestem obeznany w temacie, wiec proszę o wyrozumiałość jak zapytam o coś niewykonalnego itp. Jest juz swap wykonany w Polsce na tym samochodzie przy użyciu silnika z supry 2jz. Szukam innego pomysłu/rozwiązania. Myslalem o silniku z corvette ls7 z06 tylko sam silnik to kwota rzędu 35tys, natknąłem sie także na silnik 6,3 AMG 157982 tylko nie wiem czy jest możliwość zastosowania takiej jednostki. Doszedł pomysł z dołożeniem dodatkowego przedniego napędu, tylko mam 0 pojęcie o kosztach i zakresie przeróbek.Tak jak wspomniałem, potrzebuje pomocy w znalezieniu ciekawego pomysłu z wstępnym przybliżeniem kosztów. Proszę tylko osoby które chcą się powymądrzać czy wstawiać uszczypliwe dopiski nie wnoszące nic sensownego do tematu, o wstrzymanie się od komentarza.
Dzięki z góry i pozdrawiam