Świadectwo homologacji pojazdu

23 Wrz 2017, 00:16

WItam, sprowadziłem auto z zagranicy bez blach na lawecie. Akcyzę opłaciłem, chcę się udać po tablice tymczasowe i zrobić przegląd. Sprawdziłem na wniosku o tablice jakie dokumenty muszę przygotować. Tam jest między innymi świadectwo homologacji pojazdu, co to wogóle jest. Nie mam czegoś takiego. Co w tej sytuacji mam zrobić ?
marchewwww
Obserwowany

Auto: chevrolet
Silnik: 1.2

23 Wrz 2017, 16:39

marchewwww napisał(a):Co w tej sytuacji mam zrobić ?
Na OBT przed Irej.w Polsce nie musisz posiadać TR w pojezdzie sprowadzonym z zagranicy.Diagnosta wpisuje brak TR i wszystko jest OK.Tutaj chyba rozumię Twoj bol-dojazd bez TR na SKP.Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie pobrać TR w WK i jechac na OBT....Przy rej.takiego pojazdu nikt nie będzie w WK zadał od Ciebie zadnego swiadectwa homo poj.a jedynie dokumenty z państwa w którym ten pojazd byl zarejestrowany.Zrob sobie ksero wszystkich dokumentów bo orginały zabiera WK... :ok:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Wrz 2017, 16:45

Ps.Świadectwo homo pojazdu jest wymagane przy rej.nowego pojazdu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samodzielna wymiana oleju silnikowego
    Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...