Świadectwo homologacji pojazdu

23 Wrz 2017, 01:16

WItam, sprowadziłem auto z zagranicy bez blach na lawecie. Akcyzę opłaciłem, chcę się udać po tablice tymczasowe i zrobić przegląd. Sprawdziłem na wniosku o tablice jakie dokumenty muszę przygotować. Tam jest między innymi świadectwo homologacji pojazdu, co to wogóle jest. Nie mam czegoś takiego. Co w tej sytuacji mam zrobić ?
marchewwww
Obserwowany

Auto: chevrolet
Silnik: 1.2

23 Wrz 2017, 17:39

marchewwww napisał(a):Co w tej sytuacji mam zrobić ?
Na OBT przed Irej.w Polsce nie musisz posiadać TR w pojezdzie sprowadzonym z zagranicy.Diagnosta wpisuje brak TR i wszystko jest OK.Tutaj chyba rozumię Twoj bol-dojazd bez TR na SKP.Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie pobrać TR w WK i jechac na OBT....Przy rej.takiego pojazdu nikt nie będzie w WK zadał od Ciebie zadnego swiadectwa homo poj.a jedynie dokumenty z państwa w którym ten pojazd byl zarejestrowany.Zrob sobie ksero wszystkich dokumentów bo orginały zabiera WK... :ok:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Wrz 2017, 17:45

Ps.Świadectwo homo pojazdu jest wymagane przy rej.nowego pojazdu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...