Światła pozycyjnie nie świecą- corsa b.

21 Sty 2010, 18:56

Witam! Dziś zauważyłem w mojej corsie dziwną rzecz otóż nie świecą mi światła pozycyjne lewe przednie i prawe tylne, pozostałe świecą normalnie. Z tego co zdąrzyłem sprawdzić to nie problem w bezpiecznikach poza tym gdyby to była wina bezpiecznika to nie świeciłyby z tej samej strony a nie tak jak u mnie. Ktoś wie czego to może być przyczyna? Pozdrawiam
dizik89
Nowicjusz

Miejscowość: racibórz
  • 21 Sty 2010, 19:29

Żarówki sprawdziłeś czy są dobre?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

21 Sty 2010, 19:33

żarówek jeszcze nie sprawdzałem, ale to raczej też nie ich wina bo dzis przy otwieraniu auta nie zaświeciła się żąrówka w środku, normalnie ją szło włączyć, tylko nie włączała sie podczas otwierania. A po chwili jak otworzyłem drzi od strony pasażera to już sie zaświeciła i teraz świeci normalnie. Czy to może być wina mrozu że tak sie dzieje?
    dizik89
    Nowicjusz

Miejscowość: racibórz

21 Sty 2010, 19:50

To, że lampka w srodku sie nie zapaliła może być spowodowane tym ,ze podczas otwarcia klapy coś nie stykało i nie ma ona wpływu na światła bo napewno jest na innym obwodzie (bezpieczniku). Sprawdź te żarówki i napisz czy są dobre i czy gniazda nie są zaśniedziałe.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższe opłaty za badania techniczne od maja 2018 roku
      W przyszłym roku czekają nas zmiany opłat w stawkach za przeglądy na stacjach kontroli pojazdów. Od maja 2018 roku przewidywane są spore podwyżki i o nich napisze poniżej, a w związku z uwolnieniem cen będą one mogły ...
      Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
      LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...