Światła stop nie świecą

02 Paź 2021, 09:16

Witam mam Ibizę 2004 ,ostatnio zapaliła mi się kontrolka świec żarowych ,nie działają światła stopu ,wymieniłem czujnik hamulca na nowy nic nie pomogło ,sprawdziłem bezpieczniki niby ok ,wszystkie żarówki są dobre .Zauważyłem że świeci stop na klapie od bagażnika nawet jak światła są wyłączone ,wciskając hamulec nie świecą mocniej ,gdzie szukać przyczyny ,zwarcie jakieś ?
Rafal1989
Obserwowany

02 Paź 2021, 18:40

Rafal1989 napisał(a):Zauważyłem że świeci stop na klapie od bagażnika nawet jak światła są wyłączone
Świeci tylko trzeci stop, pozostałe dwa nie?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Paź 2021, 19:54

Ściągnij wtyczkę z czujnika stopu . Kawałkiem kabelka zewrzyj we wtyczce pin 1 i 4. Czyli dwa zewnętrzne . Zobacz czy świeci stop i co świeci.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

25 Paź 2021, 13:52

Jak żadne "domowe" sposoby nie zadziałają, to nie kombinuj tylko jedź do warsztatu samochodowego i zrób diagnostykę komputerową.
automaniak30
Obserwowany

25 Paź 2021, 22:25

automaniak30 napisał(a): jedź do warsztatu samochodowego i zrób diagnostykę komputerową.
Ta . Diagnostyka komputerowa i wszystko będzie jasne :mrgreen: Tego w temacie komputer nie zdiagnozuje
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Racing Concept
    Rok po premierze S-FR Toyota pokazała na Tokyo Auto Salon 2016 jego wyczynową wersję – S-FR Racing Concept. Model powstał w japońskim studiu Toyota Gazoo Racing, które opracowało do niego bogaty pakiet aerodynamiczny, ...