Świecąca się kontrolka akumulatora i migająca ładowania

16 Sty 2023, 21:46

Witam. Mam problem z Audi 1.9 tdi. Samochód odpalił bez problemu. Po przejechaniu 10km zgaszeniu i próbie odpalenia po około godziny nie chciał odpalić( kręcił lecz tylko kręcił) po przekręceniu stacyjki na zapłon świeci się kontrolka akumulatora a po 10 sekundach zapala się kontrolka świec. Czy miał ktoś podobny problem i jak go rozwiązaliście? Pozdrawiam
Łuta1112
Nowicjusz

• 16 Sty 2023, 21:56

Sprawdz czy odpali jak ostygnie. Może być to czujnik wału
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Sty 2023, 07:22

Myśle że po dobrej godzinie powinien ostygnąć tym bardziej że zrobił krótki dystans wiec nie zdążył się zagrzać do końca. Ale sprawdzę dzisiaj po nocnym postoju czy coś się zmieniło.
    Łuta1112
    Nowicjusz

17 Sty 2023, 10:42

Kontrolka od świec żarowych pali się ciągłym światłem czy mruga, a może zapali się z opóźnieniem i po chwili gaśnie, jak to wygląda?

Najlepiej byłoby podpiąć się i sprawdzić błędy bo tu byś miał od razu pewnie jakieś podpowiedzi.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Sty 2023, 12:26

Kontrolka akumulatora świeci sie cały czas a kontrolka świec po przekręceniu na zapłon zapala sie po 10 sekundach i miga
    Łuta1112
    Nowicjusz

17 Sty 2023, 12:57

Odpala czy nie?
    Kontrolka świec żarowych nie wiele mówi, może być to nawet czujnik od hamulca.
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Upał za kierownicą
      Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...

17 Sty 2023, 13:50

Wyraźnie podkreśliłem w nawiasie że samochód nie odpala…. Kręci bardzo żwawo ale nie odpala….
    Łuta1112
    Nowicjusz

17 Sty 2023, 15:34

Miałeś potwierdzić czy na zimnym też nie odpala.
    Bez podłączenia kompa się raczej nie obejdzie. Spróbuj odłączyć aku na jakiś czas, może się obudzi. Masz drugi kluczyk?
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

17 Sty 2023, 16:20

Koło 19 będę miał komputer i zobaczę co pokaże. Akumulator odłączyłem lecz to nic nie dało. Nie mam drugiego kluczyka
    Łuta1112
    Nowicjusz