Witam. Ostatnio zauważyłem że mój diesel coś wydaje nietypowe dźwięki, jakieś świerszczenie, słychać to dopiero jak maskę otworzę , na rozgrzanym silniku. Macie jakieś sugestie co to może być ? Silnik 1.6 multijet 120 Km Przesyłam filmik :
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Silnik pracuje równo stoisz w garażu gdzie potęgowany jest dźwięk na nagraniu i ciężko coś tam wychwycić. Warto by było się wsłuchać w miejsce z którego jest największy hałas.
Dobrze by było też podłączyć interfejs i posprawdzać parametry pracy silnika w tym czasy wtrysków.
Czy zauważyłeś jakieś problemy podczas pracy silnika oprócz odgłosów o których wspomniałeś?
Wiesz co raczej nie , wcześniej jak dałem gazu na niskich obrotach 1000-1200 to były podszarpywania, teraz przegoniłem na trasie i nie obserwuje tego problemu na razie. Mogę się jeszcze przyczepić do tego że po dłuższym czasie jak auto stoi i je odpalam to nie odpala od razu tylko mieli z 3-4 razy i dopiero.
SKODA Octavia wśród najczęściej wyszukiwanych samochodów Internetowy Samochód Roku - SKODA Octavia wśród najczęściej wyszukiwanych samochodów w Internecie. Największy polski serwis ogłoszeń motoryzacyjnych otoMoto.pl, już po raz ósmy przyznał nagrody ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.