REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nuclear napisał(a):Wtrysk gazu w stanie ciekłym czyli prosto do komory spalania?
Ten silnik posiada wtrysk wielopunktowy czy nim jest wtryskiwany gaz?
Nuclear napisał(a):Rok auta to 2001r. 275tys.km przebiegu gaz z 2016r.
Nuclear napisał(a):Gdzie najczęściej znajduje się reduktor gazu?
Nuclear napisał(a):Wtrysk gazu w stanie ciekłym czyli prosto do komory spalania?
Ten silnik posiada wtrysk wielopunktowy czy nim jest wtryskiwany gaz?
Nuclear napisał(a):Rok auta to 2001r. 275tys.km przebiegu gaz z 2016r.
Nuclear napisał(a):Gdzie najczęściej znajduje się reduktor gazu?
Nuclear napisał(a):Jak sprawdzić czy przy większych obrotach jest dotrysk benzyny?
No ale jak przy 40 stopniach przełączy się na gaz to już nie jest zimny i powinno wszystko normlanie funkcjonować. Często ustawia się niższa temperaturę 30 stopni i jest ok.Nuclear napisał(a):Byłem u mechanika to powiedział że musi tak szarpać bo parownik jest zimny. Da się coś z tym zrobić? Przy 40°C przełącza się na gaz i chyba jest cały czas na gazie.
Tu chyba tylko podmiana go może odpowiedzieć na to pytanie.Nuclear napisał(a):Po czym poznać że to wina sterownika?
Taki sam sterownik kosztuje około 300zł a podmiana jest prosta później tylko kwestia ustawień i mapy a to już zależy od gaziarza.Nuclear napisał(a):Ile może kosztować nowy sterownik z wymianą?
Nie wiem czy tu jest sens zmieniać na jakiś inny skoro jest wszystko pod niego zrobione ale może tu coś podpowie ktoś bardziej doświadczony siedzący w instalacjach gazowych.Nuclear napisał(a):Jaki sterownik jest najlepszy do tego silnika?
Nuclear napisał(a):Byłem u mechanika to powiedział że musi tak szarpać bo parownik jest zimny.
Da się coś z tym zrobić?