Szarpanie na LPG Ford

11 Lut 2020, 09:40

U mnie też mondeo mk3 2.0 lpg czasami podczas dojazdu do skrzyżowania przy wciśniętym sprzęgle i hamulcu obroty spadają do 450obr/min i się podnoszą po zatrzymaniu.
Problem z szarpaniem jak na razie ustał ☺️
Nuclear
Początkujący

11 Lut 2020, 15:31

ada99 napisał(a):w przypadku hamowania, dojazdu do skrzyżowania, ronda itp. gasnie. Czasem również na ciepłym jest problem z rozruchem
Kiedyś miałem taki problem w aucie które kupiłem już z LPG. Okazało się że filtry od gazu były tak zawalone że ograniczały przepływ. Po wymianie problem ustąpił ale to może być tylko jedna z przyczyn takiej sytuacji.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Lut 2020, 21:11

Cichy77 napisał(a):Okazało się że filtry od gazu były tak zawalone że ograniczały przepływ.

Skrajny przypadek, filtry trzeba wymieniać regularnie tak aby nie było problemu z instalacją tzw zapobieganie, wymiana ich jak już coś się uszkodziło nie naprawi uszkodzonych wtryskiwaczy
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Mar 2020, 13:05

djkranc napisał(a):wymiana ich jak już coś się uszkodziło nie naprawi uszkodzonych wtryskiwaczy
Dokładnie ale tu akurat chyba zdążyłem z wymianą bo z wtryskami nie było problemów. auto poszło dalej do sprzedania i nikt nie narzekał na problemy, więc chyba było ok.
Niemniej jednak trzeba pamiętać o takiej wymianie filtrów.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motor Show Awards 2016 zostały przyznane
    Już po raz trzeci rozstrzygnięty został konkurs, w którego kapitule zasiadają znamienici polscy dziennikarze motoryzacyjni. Konkurs dość specyficzny, bo jedynym kryterium wyłonienia nagrody jest subiektywne spojrzenie, ...