REKLAMA
Dzisiaj po podłączeniu komputera mechanik zauważył że temperatura którą pokazuje licznik 90 stopni, a ta która wychodzi na komputerze 74-75 stopni jest trochę dziwna. Dolny wąż do chłodnicy i sama chłodnica zimna jak lód. Wyłączona klimatyzacja, wyłączony nawiew a wiatraki cały czas chłodzą samochód. I czy nie jest problem w tym, że auto cały czas chodzi na ssaniu daje cały czas za dużą dawkę paliwa i trzepie silnikiem.
- stary temat.Witam, mam problem z samochodem. Na wolnych obrotach nie zawsze, ale bardzo często wchodzi na prawie 1000 obrotów i szarpie silnikiem, spalanie na wolnych obrotach 1,8l (ogólnie 10l na 100km) . Dodam tylko że wtryski są po regeneracji, oraz nowa pompa wtryskowa wysokiego ciśnienia, czyszczona listwa paliwowa i wymieniony czujnik ciśnienia na listwie, zmieniony filtr paliwa, NIE BYŁ PŁUKANY ANI CZYSZCZONY BAK (skutki lania paliwa niewiadomego pochodzenia). Lecz szarpanie było jeszcze przed naprawą. Byłem u kilku mechaników i diagnoza za każdym razem inna. Na komputerze nie ma żadnego błędu i tu jest problem, bo nie wiadomo czego i gdzie szukać. Proszę o pomoc bo nie chcę żeby mnie naciagneli.