Szarpanie silnika, dziwna różnica temp. - VW Passat B6 2.0 140km CBAB

19 Sty 2019, 18:32

Witam, ciąg dalszy problemu z szarpaniem silnika.
Dzisiaj po podłączeniu komputera mechanik zauważył że temperatura którą pokazuje licznik 90 stopni, a ta która wychodzi na komputerze 74-75 stopni jest trochę dziwna. Dolny wąż do chłodnicy i sama chłodnica zimna jak lód. Wyłączona klimatyzacja, wyłączony nawiew a wiatraki cały czas chłodzą samochód. I czy nie jest problem w tym, że auto cały czas chodzi na ssaniu daje cały czas za dużą dawkę paliwa i trzepie silnikiem.

Witam, mam problem z samochodem. Na wolnych obrotach nie zawsze, ale bardzo często wchodzi na prawie 1000 obrotów i szarpie silnikiem, spalanie na wolnych obrotach 1,8l (ogólnie 10l na 100km) . Dodam tylko że wtryski są po regeneracji, oraz nowa pompa wtryskowa wysokiego ciśnienia, czyszczona listwa paliwowa i wymieniony czujnik ciśnienia na listwie, zmieniony filtr paliwa, NIE BYŁ PŁUKANY ANI CZYSZCZONY BAK (skutki lania paliwa niewiadomego pochodzenia). Lecz szarpanie było jeszcze przed naprawą. Byłem u kilku mechaników i diagnoza za każdym razem inna. Na komputerze nie ma żadnego błędu i tu jest problem, bo nie wiadomo czego i gdzie szukać. Proszę o pomoc bo nie chcę żeby mnie naciagneli.
- stary temat.
:)
marcin6251
Nowicjusz

Miejscowość: ...
Prawo jazdy: 0- 0-2003
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bmw E39
Silnik: 2.0 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...